Vermont Szarlotka
Vermont Szarlotka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 444 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mąki, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Vermont Szarlotka, Vermont Apple Slab Pie, oraz Szarlotka W Stylu Vermont dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pokrojone jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem, mąką i gałką muszkatołową.
Umieść 1 skórkę ciasta na 9-calowym talerzu ciasta.
Umieścić mieszaninę jabłek w piecrust i przykryć wierzchem skorupy.
W razie potrzeby dodać masło do jabłek.
Połącz jajko z wodą i ubijaj, aby uzyskać glazurę jajeczną.
Szczotkuj górną skórkę z glazurą jajeczną, aby uzyskać ładny błyszczący wygląd.
Piec w piekarniku przez 50 do 55 minut. Pamiętaj, aby umieścić ciasto na tacy, aby zapobiec wyciekaniu soków do piekarnika.
Przetestuj ciasto ostrym nożem, aby poczuć, czy jabłka są wystarczająco delikatne dla twojego smaku. W razie potrzeby gotować ciasto przez 5 minut więcej i ponownie przetestować. W razie potrzeby powtórz proces.
Ostudzić i podawać z lodami lub dowolnymi ulubionymi dodatkami.