Upiecz książkę: ciasteczka kruche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj Bake The Book: Shortbread Cookies spróbować. Ten przepis służy 36. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 91 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ekstrakt z wanilii, drobny cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Upiecz książkę: klasztorne ciasteczka, Upiecz książkę: ciasteczka anyżowe, oraz Upiecz książkę: Bazgroły ciasteczka.
Instrukcje
Umieść stojaki w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. Ułóż dwie pół-arkuszowe patelnie z pergaminem.
Ubij masło w misce wytrzymałego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła na średniej prędkości, aż masło będzie gładkie, około 1 minuty. Stopniowo dodawać drobny cukier, następnie skórkę wanilii i cytryny, mieszając do jasnego koloru i konsystencji, około 3 minut. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej. W trzeciej dodać mąkę i sól.
Wymieszać, zeskrobując boki miski, aby upewnić się, że ciasto jest dobrze połączone, aż ciasto oczyści boki miski.
Umieścić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i krótko zagnieść, aż będzie gładkie. Odkurz powierzchnię roboczą i wierzch ciasta mąką i rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości ¼ cala. Używając 2½-calowego okrągłego karbowanego foremki do ciastek, Wytnij ciasteczka i umieść je w odległości 1 cala od siebie na pół arkuszy patelni. Zbierz resztki, rozwałkować, i wyciąć więcej ciastek, aż całe ciasto zostało wykorzystane. Przechowywać w lodówce ciasteczka do schłodzenia, o 30 protokół.
Piec, zmieniając pozycję patelni od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie pieczenia, aż krawędzie będą bardzo lekko rumiane, około 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast posypać ciasteczka lekko granulowanym cukrem (cukier nie przykleja się, jeśli ciasteczka nie są gorące). Ochłodzić całkowicie na patelniach.Uwaga: ciasteczka mogą być przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 5 dni.