Ulubiony Gulasz Tailgaters
Ulubionym gulaszem Tailgaters jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 38g białka, oraz 41 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka duszenia wołowiny, popękane ziarna pieprzu, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ulubiony Gulasz Irlandzki, Nasz Ulubiony Gulasz Rybny, oraz Ulubiony Gulasz Z Klopsikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż ostry.
Osuszyć na ręczniku papierowym i pokruszyć. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Odcedzić z patelni cały tłuszcz z wyjątkiem 2 łyżek (30 mL), zachowując resztę.
Na talerzu połączyć mąkę, sól i pieprz. Pogłębić wołowinę w mieszaninie aż do powleczenia, odrzucając nadmiar.
Dodać wołowinę do patelni, w partiach, i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 4 protokół na partię, dodając więcej boczek kapie między partiami, jeśli to konieczne. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do kamionki powolnej kuchenki jako zakończonej.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj cebulę, seler i marchew na patelnię i gotuj, mieszając, aż marchew zmięknie, około 7 minut.
Dodać czosnek, liście laurowe, gałkę muszkatołową i skórkę pomarańczową i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać jęczmień i koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać.
Dodać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Zrób to z wyprzedzeniem: wykonaj krok 3, podgrzewając 1 łyżkę (15 mL) oleju na patelni przed zmiękczeniem warzyw. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni. Kiedy będziesz gotowy do gotowania, wypełnij przepis.
Przeniesienie do kamionki.
Dodać bulion i wodę i dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 godzin lub na wysokim przez 4 godziny, aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liście laurowe. Wymieszaj zarezerwowany boczek, sok pomarańczowy i cayenne. Przykryć i gotować przez 10 minut, aby stopić smaki.
Jeśli zmniejszasz ten przepis o połowę, pamiętaj, aby użyć małego (ok. 2 do 3 quart) powolna kuchenka.Skórka pomarańczowa i sok dodają temu gulaszowi wspaniałej głębi.Użyj odmiany jęczmienia, którą wolisz—perłowy, garnek lub cały. Cały (znany również jako łuszczony) jęczmień jest najbardziej pożywną formą ziarna.Odmiana: jęczmień zastępuje pszenicę, orkisz lub jagody Kamut.