Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka średnio grubych szparagów, liście 4, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ugotuj książkę: Czarne Trąbki i słodka kukurydza w sosie estragonowym, Ugotuj książkę: tarta Melasowa, oraz Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić masło na małe kawałki i wcierać w mąkę opuszkami palców, aż będzie przypominać grubą bułkę tartą.
Wymieszać z żółtkiem i wystarczającą ilością wody, aby uzyskać twarde ciasto. Przekonasz się, że potrzebujesz około łyżki wody lub nawet mniej.
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do 9-calowej (22 cm) patelni do tarty (życie będzie łatwiejsze, gdy przyjdziesz pokroić tartę, jeśli masz patelnię z wyjmowanym dnem), wciskając ciasto w narożniki. Nakłuć podstawę ciasta widelcem, a następnie przechowywać w lodówce przez dobre dwadzieścia minut. Nie daj się skusić, aby przegapić ten krok; chłodzenie zatrzyma kurczenie się ciasta w piekarniku. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 400 ° F (200°C).
Piec na ślepo przez dwanaście do piętnastu minut, aż ciasto będzie blado złociste i suche w dotyku.
Obniżyć temperaturę pieca do 180°C (350°F). Przynieś dużą patelnię wody do wrzenia, upuść szparagi i pozwól mu gotować przez siedem lub osiem minut, aż będzie dość miękki. Później otrzyma więcej gotowania, ale chcesz, aby był całkowicie miękki po czasie w piekarniku, ponieważ jego konsystencja ledwo zmieni się później pod kremem.
Wrzucamy śmietanę do dzbanka lub miski i delikatnie widelcem ubijamy jajka. Estragon grubo posiekać i dodać do śmietany z przyprawą soli i czarnego pieprzu. Pokrój szparagi na krótkie długości, usuwając wszelkie twarde końce. Rozsypać na częściowo upieczonej skorupce ciasta, następnie wlać masę śmietanowo-jajeczną i rozsypać ser na powierzchni.
Piec przez około czterdzieści minut, aż nadzienie będzie złote i ustawione.