Ugotuj książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin

Ugotuj książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać gotować książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 439 kalorii, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz tymianek, ser gruyère, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj Książkę: Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Cebulą I Szałwią, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto.

Instrukcje

1
Słodkie ziemniaki zagotować w dużym garnku w wodzie, aby przykryć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odsączyć, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 350°. Spryskaj naczynie do pieczenia nieprzywierającym sprayem warzywnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Słodkie ziemniaki umieścić w naczyniu i doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Śmietanę wymieszać ze skrobią kukurydzianą i zalać słodkimi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
5
Piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Posypać serem.
7
Piec przez 15 minut. Brązowy pod brojlerem przez około 3 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn