Ugotuj książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać gotować książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 439 kalorii, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz tymianek, ser gruyère, słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj Książkę: Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Cebulą I Szałwią, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki zagotować w dużym garnku w wodzie, aby przykryć przez 5 minut.
Odsączyć, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 350°. Spryskaj naczynie do pieczenia nieprzywierającym sprayem warzywnym.
Słodkie ziemniaki umieścić w naczyniu i doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Śmietanę wymieszać ze skrobią kukurydzianą i zalać słodkimi ziemniakami.
Piec przez 15 minut. Brązowy pod brojlerem przez około 3 minuty.