Ugotuj książkę: Skórki ziemniaczane z pancettą i mieszanymi ziołami
Ugotuj książkę: Skórki ziemniaczane z Pancettanem i mieszanymi ziołami to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 17g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka i / lub ostry ser cheddar, pancetta, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Ugotuj książkę: komosa ryżowa z ziołami Chimichurri, oraz Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść ziemniaki na blasze do pieczenia i natrzyj olejem.
Piec do miękkości po przekłuciu nożem do parkowania, 55-60 minut.
Wyjąć z piekarnika; odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Pokroić każdy ziemniak na pół wzdłuż, i użyć małej łyżki, aby zgarnąć się wnętrzności, pozostawiając około ¼ cala granicy dookoła. Zarezerwuj wnętrze do innego użytku. Pokrój każdą skorupę ziemniaka na pół ponownie wzdłuż, w sumie 32 kliny.
Na średniej patelni, gotować pancetta na średnim ogniu, często mieszając, aż po prostu zaczyna się brązowy i chrupiące, 9-10 protokół.
Zdejmij z ognia; użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść pancetta do odsączenia na papierowych ręcznikach. Odstawić.
Masło rozpuścić w małym rondelku.
Posmaruj każdy klin ziemniaka masłem; posyp mieszanką ziołową. Przykryć każdy klin z ½ łyżeczki pancetta i trochę więcej mieszanki ziół.
Posypać pozostały Cheddar i ser fontina na wierzchu.
Piec, aż ser topi się i ziemniaki są podgrzewane przez, 8 do 10 protokół.
Wyjąć z piekarnika; podawać na gorąco.