Ugotuj książkę: polędwica wołowa z Roladkami chrzanu i rukoli
Ugotuj książkę: polędwica wołowa z chrzanem i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 379 kalorii, 16G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku z cytryny, polędwica wołowa, chrzan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Carpaccio z polędwicy wołowej z tymiankiem, Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z rukoli i kręconych endywii z grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie doprawić solą i czarnym pieprzem.
Filet posmarować posiekanym tymiankiem.
Podsmaż na grillu na dużym ogniu przez 2 minuty na stronę, aż utworzy się ładna skórka.
Wyjąć z patelni i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, octem balsamicznym i 1 łyżką soku z cytryny.
Umieść w lodówce do ostygnięcia na 20 minut.
Gdy mięso stygnie, w misce umieść chrzan, crème fraiche i pozostały sok i dobrze wymieszaj. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Aby złożyć, pokroić wołowinę cienko i każdy plasterek posmarować kremem chrzanowym.
Umieść sprężyny rukwii w środku i zwiń.