Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina

Need a danie główne bezglutenowe? Gotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Na 12,43 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 136g tłuszczu, oraz w sumie 1561 kalorii. Ten przepis służy 6. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu winnego, szalotki, gałązek tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ugotuj książkę: Carpaccio z polędwicy wołowej z tymiankiem, Ugotuj książkę: polędwica wołowa z Roladkami chrzanu i rukoli, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem rozmarynowym, czekoladowym i winnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Gotować czerwone wino, ocet, szalotka, pieprz i tymianek w rondlu na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Odłóż na bok redukcję wina.
Polędwiczki obficie przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. Ostrożnie dodaj polędwicę do patelni, a następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz polędwicę, obracając co 5 minut, przez 15 do 20 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 49° dla średnio rzadkich.
Podczas pieczenia polędwicy Zakończ SOS stopniowo ubijając zimne masło do ciepłego sosu, aż do całkowitego zemulgowania. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach do małego rondla. Doprawić sos do smaku solą iprzygotować; zachować ciepło.
Wyjmij pieczoną polędwicę z piekarnika i pozostaw na co najmniej 5 minut (mięso będzie nadal gotować w tym czasie).
Przenieś wypoczętą polędwicę na deskę do krojenia i pokrój ją w poprzek. Ułóż pokrojoną polędwicę na dużym talerzu.
Do sosu maślanego wlać dowolny sok z patelni i podawać natychmiast z polędwicą.