Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 388 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chleb na zakwasie, ser gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa), Ugotuj książkę: Różowa Zieleń, oraz Ugotuj książkę: kurczak ceglany z zielenią musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia lub holenderski piekarnik oliwą z oliwek lub masłem.
Rozłóż kostki chleba na dużej blasze i tosty przez 45 minut w piekarniku, przygotowując resztę składników.
Rozgrzać masło w głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać cebulę i posypać je lekko solą. Gotować na małym ogniu przez około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy są miękkie, podgrzać wycięcie lub dwa i gotować je przez kolejne 5 do 10 minut lub aż będą złote. Często mieszaj, aby nie poparzyć.
Zmniejszyć ogień i dodać czosnek. Gotować przez 5 minut lub aż złoty i pachnące.
Dodać zieleninę i gotować, często mieszając.
Posypać zieleninę solą i pieprzem podczas gotowania. Kiedy są zwiędłe i miękkie, zdejmij je z ognia.
Połowę kostek chleba tostowego układamy na dnie przygotowanego naczynia.
Rozłóż połowę mieszanki zielonych na kostkach chleba i zapakuj ją do szczelin między chlebem.
Posypać około połowy sera. Dodać kolejną warstwę pozostałych kostek chleba i pozostałych zieleni. Przykryć pozostałym serem.
Rozgrzać bulion na wolnym ogniu w małym rondlu i ostrożnie wlać go do naczynia do pieczenia. Chleb i zielenina będą wyglądać raczej utopione i soupy; to jest poprawne.
Skropić wierzch oliwą z oliwek. (W tym momencie panade można przykryć i schłodzić do 24 godzin.)
Przykryć i piec przez 45 minut, a następnie odkryć naczynie i piec przez kolejne 20 do 30 minut, lub do góry jest złoty brąz i chrupiące.
Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem na gorąco.