Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią

Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 388 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chleb na zakwasie, ser gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa), Ugotuj książkę: Różowa Zieleń, oraz Ugotuj książkę: kurczak ceglany z zielenią musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia lub holenderski piekarnik oliwą z oliwek lub masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozłóż kostki chleba na dużej blasze i tosty przez 45 minut w piekarniku, przygotowując resztę składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzać masło w głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać cebulę i posypać je lekko solą. Gotować na małym ogniu przez około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy są miękkie, podgrzać wycięcie lub dwa i gotować je przez kolejne 5 do 10 minut lub aż będą złote. Często mieszaj, aby nie poparzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zmniejszyć ogień i dodać czosnek. Gotować przez 5 minut lub aż złoty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać zieleninę i gotować, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6
Posypać zieleninę solą i pieprzem podczas gotowania. Kiedy są zwiędłe i miękkie, zdejmij je z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
ZieloniZieloni
7
Połowę kostek chleba tostowego układamy na dnie przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
8
Rozłóż połowę mieszanki zielonych na kostkach chleba i zapakuj ją do szczelin między chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
ZieloniZieloni
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
9
Posypać około połowy sera. Dodać kolejną warstwę pozostałych kostek chleba i pozostałych zieleni. Przykryć pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
ZieloniZieloni
10
Rozgrzać bulion na wolnym ogniu w małym rondlu i ostrożnie wlać go do naczynia do pieczenia. Chleb i zielenina będą wyglądać raczej utopione i soupy; to jest poprawne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Skropić wierzch oliwą z oliwek. (W tym momencie panade można przykryć i schłodzić do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
Przykryć i piec przez 45 minut, a następnie odkryć naczynie i piec przez kolejne 20 do 30 minut, lub do góry jest złoty brąz i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn