Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa

Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Nektaryna i Galettes orzechowe spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, ekstrakt z wanilii, nektaryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes, Ugotuj książkę: Stilton i krakersy z orzechów włoskich, oraz Ugotuj książkę: chleb z orzecha francuskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciasto Orzechowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2
Pulse razem 3/4 szklanki mąki, 1/3 szklanki orzechów włoskich,1 łyżeczka cukru granulowanego, i sól w misce pracy robot wyposażony w ostrze stalowe, aż orzechy włoskie są bardzo drobno zmielone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Pokrój 3 uncje schłodzonego masła na małe kawałki i dodaj do mieszanki mąki. Pulsuj, aż masło zostanie pocięte na bardzo małe kawałki, około 30 sekund. Tekstura powinna być piaszczysta z bardzo małymi grudkami w całym ciele.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
W małej misce połącz 1 łyżkę wody, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Po uruchomieniu robota kuchennego wlej tę mieszaninę przez rurkę zasilającą. Proces, aż ciasto owija się wokół ostrza, około 30 sekund do 1 minuty. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj pozostałą 1 łyżkę wody i przetwarzaj, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Uformuj ciasto na płaski dysk i zawiń szczelnie w podwójną warstwę folii. Schłodzić w lodówce do momentu utworzenia przed użyciem, około 2 godzin. Jeśli ciasto jest zbyt zimne i twarde, po rozwałkowaniu pęknie i pęknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 10 do 15 minut, aby stał się bardziej giętki.
7
Nadzienie Nektarynowe
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
8
Pokroić nektaryny w plastry o grubości 1/2 cala i pokroić każdy plaster na pół na całej szerokości. Powinieneś mieć około 3 szklanki pokrojonych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
9
Umieścić pokrojone nektaryny razem w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
10
Dodać brązowy cukier i wrzucić razem, aby równomiernie rozprowadzić. Smak owoców, aby zobaczyć, czy potrzebuje więcej brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
11
Nadzienie Orzechowe
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
12
Pozostałe 1/3 szklanki orzechów włoskich i 1 łyżkę cukru granulowanego przełożyć razem do miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, aż orzechy włoskie zostaną bardzo drobno zmielone, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodaj żółtko i wanilię i pulse, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
14
Zmiękczone masło pokroić na małe kawałki i dodać do mieszanki orzecha włoskiego. Pulsuj kilka razy, aż masło zostanie pocięte na drobne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
15
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie gładka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
16
Montaż
17
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką zapobiegającą przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
18
Na gładkiej, płaskiej powierzchni rozwałkuj ciasto między arkuszami lekko posypanego mąką woskowanego lub pergaminowego papieru na duży dysk o średnicy około 14 cali. Ostrożnie obrać papier z wierzchu ciasta i zetrzeć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
19
Zanurz 4-calowy Okrągły krajalnica do ciastek na mąkę lub użyj małego noża, aby wyciąć 4-calowe rundy ciasta. Użyj przesuniętej szpatułki, aby podnieść rund ciasta i przenieść je do wyłożonej blachy do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20
Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie między rund ciasta. Użyj łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby rozłożyć nadzienie na środku ciasta, pozostawiając 1-calową granicę wokół. Kopiec pokrojone nektaryny nad nadzieniem orzechowym w środku każdego okręgu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
NektarynaNektaryna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
21
Pozostałe 2 łyżeczki schłodzonego masła pokroić na małe kawałki i równomiernie rozprowadzić na pokrojonych nektarynkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
22
Wchodzisz na granicy każdego ciasta zaokrąglić tak, że częściowo otacza nektaryny i nadzienie orzechowe. Będzie naturalnie tworzyć plisy podczas składania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
23
Posmaruj brzegi każdego ciasta z odrobiną kremu, uważając, aby nie spływał po bokach i pod blachami. Jeśli tak, wytrzyj go, ponieważ może to spowodować spalenie DNA galettes. Delikatnie unieś fałdy ciasta i umyj te obszary większą ilością kremu, a następnie wymień fałdy. Na brzegach ciasta równomiernie posypać pozostałą 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
24
Piec przez 35 do 40 minut, aż skórki będą lekko złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
25
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
26
Glazura Morelowa
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
27
Połącz konfitury morelowe i amaretto, koniak lub wodę w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Likier AmarettoLikier Amaretto
KoniakKoniak
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
28
Wyjąć rondel z ognia i odcedzić szkliwo do małej miski, przepychając jak najwięcej miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
29
Użyj pędzla do ciasta z gęsim piórkiem, aby lekko umyć wierzch każdej galetki szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
30
Uwaga dotycząca przechowywania galetek: chociaż galetki najlepiej spożywać w dniu ich wyprodukowania, mogą trwać do dwóch dni. Przechowywać szczelnie pokryte folią aluminiową w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn