Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Nektaryna i Galettes orzechowe spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, ekstrakt z wanilii, nektaryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes, Ugotuj książkę: Stilton i krakersy z orzechów włoskich, oraz Ugotuj książkę: chleb z orzecha francuskiego dla podobnych receptur.
Pulse razem 3/4 szklanki mąki, 1/3 szklanki orzechów włoskich,1 łyżeczka cukru granulowanego, i sól w misce pracy robot wyposażony w ostrze stalowe, aż orzechy włoskie są bardzo drobno zmielone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Pokrój 3 uncje schłodzonego masła na małe kawałki i dodaj do mieszanki mąki. Pulsuj, aż masło zostanie pocięte na bardzo małe kawałki, około 30 sekund. Tekstura powinna być piaszczysta z bardzo małymi grudkami w całym ciele.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
W małej misce połącz 1 łyżkę wody, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Po uruchomieniu robota kuchennego wlej tę mieszaninę przez rurkę zasilającą. Proces, aż ciasto owija się wokół ostrza, około 30 sekund do 1 minuty. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj pozostałą 1 łyżkę wody i przetwarzaj, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne Nonpareile
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Uformuj ciasto na płaski dysk i zawiń szczelnie w podwójną warstwę folii. Schłodzić w lodówce do momentu utworzenia przed użyciem, około 2 godzin. Jeśli ciasto jest zbyt zimne i twarde, po rozwałkowaniu pęknie i pęknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
6
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 10 do 15 minut, aby stał się bardziej giętki.
7
Nadzienie Nektarynowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektaryna
8
Pokroić nektaryny w plastry o grubości 1/2 cala i pokroić każdy plaster na pół na całej szerokości. Powinieneś mieć około 3 szklanki pokrojonych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektaryna
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
9
Umieścić pokrojone nektaryny razem w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
10
Dodać brązowy cukier i wrzucić razem, aby równomiernie rozprowadzić. Smak owoców, aby zobaczyć, czy potrzebuje więcej brązowego cukru.
Pozostałe 1/3 szklanki orzechów włoskich i 1 łyżkę cukru granulowanego przełożyć razem do miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, aż orzechy włoskie zostaną bardzo drobno zmielone, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie gładka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
16
Montaż
17
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką zapobiegającą przywieraniu.
Na gładkiej, płaskiej powierzchni rozwałkuj ciasto między arkuszami lekko posypanego mąką woskowanego lub pergaminowego papieru na duży dysk o średnicy około 14 cali. Ostrożnie obrać papier z wierzchu ciasta i zetrzeć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Ciasta
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
19
Zanurz 4-calowy Okrągły krajalnica do ciastek na mąkę lub użyj małego noża, aby wyciąć 4-calowe rundy ciasta. Użyj przesuniętej szpatułki, aby podnieść rund ciasta i przenieść je do wyłożonej blachy do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
20
Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie między rund ciasta. Użyj łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby rozłożyć nadzienie na środku ciasta, pozostawiając 1-calową granicę wokół. Kopiec pokrojone nektaryny nad nadzieniem orzechowym w środku każdego okręgu ciasta.
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
21
Pozostałe 2 łyżeczki schłodzonego masła pokroić na małe kawałki i równomiernie rozprowadzić na pokrojonych nektarynkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektaryna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
22
Wchodzisz na granicy każdego ciasta zaokrąglić tak, że częściowo otacza nektaryny i nadzienie orzechowe. Będzie naturalnie tworzyć plisy podczas składania.
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
23
Posmaruj brzegi każdego ciasta z odrobiną kremu, uważając, aby nie spływał po bokach i pod blachami. Jeśli tak, wytrzyj go, ponieważ może to spowodować spalenie DNA galettes. Delikatnie unieś fałdy ciasta i umyj te obszary większą ilością kremu, a następnie wymień fałdy. Na brzegach ciasta równomiernie posypać pozostałą 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
24
Piec przez 35 do 40 minut, aż skórki będą lekko złote.
Połącz konfitury morelowe i amaretto, koniak lub wodę w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Morelowe
Likier Amaretto
Koniak
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
28
Wyjąć rondel z ognia i odcedzić szkliwo do małej miski, przepychając jak najwięcej miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
29
Użyj pędzla do ciasta z gęsim piórkiem, aby lekko umyć wierzch każdej galetki szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
30
Uwaga dotycząca przechowywania galetek: chociaż galetki najlepiej spożywać w dniu ich wyprodukowania, mogą trwać do dwóch dni. Przechowywać szczelnie pokryte folią aluminiową w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego