Ugotuj książkę: nadziewane bakłażany i cukinia w sosie granatowym

Ugotuj książkę: nadziewane bakłażany i cukinia w sosie granat może być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, bakłażany dla niemowląt, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bakłażany Nadziewane (Imam Bayaldi), Nadziewane bakłażany z nadzieniem jagnięcym, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z pomidorów, granatów i sumaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć łodygi cukinii i zgarnąć miąższ za pomocą kornika.
Odetnij łodygi bakłażanów, ale pozostaw zielone liście nietknięte—utrzymają bakłażana przed rozpadnięciem się, gdy ciało jest usuwane. Miarka się mięso za pomocą baller melona lub łyżki stołowej, a dopiero potem zdjąć zielone liście.
Składniki farszu wymieszać. Warzywa nadziewamy do 3/4 pojemności i smażymy na złoty kolor.
Wyłożyć szeroki, płaski rondel z plasterkami cebuli i pomidora. Ułożyć nadziewane warzywa na wierzchu i wlać 1/4 szklanki oleju do patelni. Doprawić solą i pieprzem, przykryć zawartość świeżo wyciśniętym sokiem z granatów (lub rozcieńczonym koncentratem z granatów) i dodać sok z cytryny.
Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na najniższym ogniu przez około 5 godzin, aż zawartość będzie ciemnobrązowa i na dnie rondla pozostanie niewielka ilość gęstego sosu.