Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną

Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną
Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 482 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę z kaszy mannej, pomidory, mieloną cielęcinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Farfalle Abruzzese z cielęciną, borowikami i szpinakiem, Ugotuj książkę: Anellini alla Pecorara, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla ragù all ' Abruzzese: rozgrzać olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub innym garnku o dużym dnie umieszczonym na średnim ogniu. Kawałki mięsa przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i dodajemy do garnka. Brązowy przez 3 do 4 minut, a następnie obrócić kawałki na brązową drugą stronę, kolejne 3 do 4 minut. Nadal brązowo mięso, aż będzie ładnie wysmarowane na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Wyjąć kawałki do głębokiego talerza lub miski. Odstaw garnek na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Przełóż pomidory przez młyn spożywczy wyposażony w Dysk z najmniejszymi otworami. Odrzuć ciała stałe. Odstawić zmielone pomidory na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Odstawić garnek na średnie ciepło i dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszać w cebuli, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i smażyć przez około 5 protokół, lub aż cebula jest błyszcząca i zaczyna mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wlać pomidory, podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do duszenia. Powrót mięso do garnka i zmniejszyć ogień do średnio-niskie lub niskie, aby utrzymać delikatne gotować. Przykryć częściowo i niech SOS dusić, mieszając go od czasu do czasu, przez około 3 godziny, lub do momentu, gdy mięso jest bardzo miękkie i sos jest zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać plusk lub dwa wody, jeśli sos zgęstnieje zbyt dużo przed mięsa jest gotowy. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wyłącz ogrzewanie.
8
Mięso wyjąć z garnka przed użyciem sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Do świeżego ciasta z makaronu jajecznego: wymieszać ciasto w robocie kuchennym: włożyć 2 szklanki mąki" 00", 1 łyżkę mąki kaszy mannej, sól i gałkę muszkatołową do miski roboczej i krótko pulsować, Aby połączyć. Jajka przełóż do miski roboczej i skrop w 1 łyżce oliwy z oliwek. Przetwarzaj mieszaninę, aż utworzy okruchy, które wyglądają jak małe twarogi. Szczypta razem trochę mieszanki i toczyć wokół. Powinien tworzyć miękką piłkę. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, skropić pozostałą 1 łyżkę oleju i krótko pulsować. Jeśli wydaje się zbyt mokry i lepki, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz i krótko pulsuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Obróć mieszaninę na czystą powierzchnię roboczą posypaną lekko mąką z kaszy mannej i naciśnij ją razem z rękami, aby utworzyć szorstką kulkę. Zagniataj ciasto: dłonią odepchnij ciasto delikatnie, ale mocno od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Kontynuuj ugniatanie przez kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste. Uformuj go w kulkę i zawiń szczelnie w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
11
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed rozciągnięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1
Połączyć 2 1/4 szklanki "00" mąka, 1 łyżka mąki kaszy mannej, sól, i gałka muszkatołowa na czystej powierzchni roboczej i stos do kopca. Zrób studnię na środku kopca i rozbij na nią jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek do studni. Widelcem rozbij żółtka i ubijaj jajka z olejem. Używając widelca, stopniowo wyciągaj mąkę z wewnętrznej ściany studni do mieszaniny jaj, aż uzyska konsystencję podobną do ciasta. Pracuj ostrożnie, aby nie złamać ściany mąki, powodując, że mieszanina jajek się wyczerpie i rzeczy się niechlujne. (Jeśli tak się stanie, nie panikuj; po prostu użyj dłoni, aby zebrać mieszaninę jajek i ponownie włożyć ją do mąki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Teraz użyj rąk, aby narysować pozostałą ścianę mąki na zagęszczonej mieszaninie jaj i zacznij ją mieszać i ugniatać. Używając dłoni, delikatnie, ale mocno odepchnij ciasto od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Użyj skrobaka do ciasta, aby usunąć wszelkie kawałki przyklejone do powierzchni roboczej. Ciasto zaczyna się jako Kudłaty masy, ale ostatecznie staje się gładka, jak ugniatać go przez kilka minut. Nie możesz używać całej mąki na powierzchni roboczej. Gdy ciasto będzie gładkie i jedwabiste, uformuj je w kulkę i zawiń szczelnie w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
4
Pozostaw go w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed rozciągnięciem.
5
Rozciąganie ciasta: Ustaw maszynę do makaronu z rolkami na najszerszym ustawieniu(# 1 w mojej standardowej maszynie Marcato Atlas). Rozsypać trochę mąki kaszy mannej na powierzchni roboczej wokół maszyny i mieć więcej pod ręką do posypania ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
6
Pokroić ciasto na cztery równe kawałki i zawijać trzy kawałki. Pozostałą część zagnieść krótko na powierzchni roboczej. Następnie, za pomocą wałka do ciasta lub poklepując go piętą dłoni, uformuj ciasto w owalny kształt o długości od 3 do 4 i szerokości około 3. Podawaj ciasto przez rolki maszyny do makaronu, a następnie połóż pasek na powierzchni roboczej. Złożyć ciasto na trzy części, jak składanie listu biznesowego, posypać odrobiną kaszy manny i ponownie przejść przez rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
7
Powtórz proces składania i walcowania jeszcze kilka razy, aż pasek ciasta będzie gładki. Przesuń ustawienie wałka do następnego Węższego wycięcia i dwukrotnie podawaj pasek ciasta przez ustawienie, posypując go za każdym razem odrobiną kaszy manny, aby nie przywierał, a następnie przesuwając wycięcie do następnego ustawienia. Kontynuuj, aby ciasto dwukrotnie przechodzić przez wałki na każdym ustawieniu, aż do rozciągnięcia go do odpowiedniej grubości. Będzie to zależało od tego, które cięcie robisz, więc należy uważnie przeczytać poszczególne przepisy i instrukcje dotyczące cięcia różnych kształtów. Większość przepisów, w tym na ravioli i lasagne, wymaga rozciągania ciasta bardzo cienkiego—około 1/16 cala—chociaż niektóre kawałki wymagają grubszego arkusza. Na mojej maszynie, przechodząc ciasto przez drugie-najwęższe ustawienie wałka (#
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
RavioliRavioli
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
produkuje bardzo cienki arkusz makaronu, więc zwykle nie rozciągam się poza tym ustawieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
9
Po rozciągnięciu kawałka ciasta (będzie to dość długa wstążka, w zależności od tego, jak cienko ją rozciągnąłeś), połóż ją na powierzchni pokrytej semoliną i przykryj lekko folią, podczas gdy rozciągniesz pozostałe 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1
Do miski włożyć cielęcinę, sól, gałkę muszkatołową i jajko i dokładnie wymieszać (używam rąk). Palcami uszczypnij bardzo mały kawałek mieszanki i zwiń go w maleńką kulkę—niewiele większą niż ciecierzyca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieścić klopsiki na czystej tacy lub półmisku. Powtarzaj, dopóki nie rozwiniesz całej mieszanki cielęcej w klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Wlać olej roślinny na głębokość 1/4 na patelni, umieścić na średnim ogniu i podgrzać do 191° na termometrze do głębokiego smażenia. Jeśli nie masz termometru, ostrożnie wrzuć kulkę klopsa do gorącego oleju; jeśli skwierczy przy kontakcie, olej jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Umieść talerz wyłożony podwójną warstwą papierowych ręczników lub dużą, gładką brązowo-papierową torbą w pobliżu pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Ostrożnie dodaj klopsiki do gorącego oleju, pracując partiami, aby uniknąć tłoczenia patelni. Smażyć je, obracając je od czasu do czasu łopatką, łyżką szczelinową, a nawet widelcem, przez około 4 minuty lub aż będą lekko rumiane. Użyj łyżki szczelinowej lub skimmera, aby wyjąć klopsiki na przygotowany talerz. Powtarzaj, aż wszystkie klopsiki zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
SkimmerSkimmer
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Przenieść klopsiki do garnka z ragu. Powrót sos na wolnym ogniu na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i zachować sos na bardzo niskim wolnym ogniu podczas gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Przynieś bardzo duży garnek lub garnek z wodą do toczącego się wrzenia i soli obficie. Ostrożnie upuść każde "gniazdo" maccheroni do wrzącej wody i wymieszaj, aby oddzielić pasma. Przykryć garnek, aż woda wróci do wrzenia, a następnie odkryć i gotować przez zaledwie kilka minut, lub do bardzo al dente. Posmakuj nici, aby upewnić się, że są lekko niedogotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
9
Odsączony makaron przekładamy do garnka i nakładamy na niego ok. 2/3 sosu. Delikatnie wrzucić makaron i sos, aby dokładnie połączyć, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Przełożyć ubrany makaron do rozgrzanej miski lub płytkich pojedynczych misek i łyżką pozostałego sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Posypać odrobiną Parmigiano i podawać natychmiast. Podaj dodatkowy ser przy stole, wraz z małą miseczką chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn