Ugotuj książkę: kurczak Kara-age, czyli Japoński kurczak smażony
Przepis gotuj książkę: kurczak Kara-age, czyli japoński smażony kurczak może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 25g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.91 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 88 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński, Ugotuj książkę: Szybki kurczak smażony, oraz Ugotuj książkę: Taco-smażony kurczak.
Instrukcje
Połącz kurczaka, sos sojowy, sake i imbir.
Niech marynować przez co najmniej 10 minut lub na noc. (Jeśli chcesz pozostawić marynowanie na dłużej niż 12 godzin, pomiń sos sojowy i dodaj go 10 minut przed gotowaniem, lub sól wyciągnie zbyt dużo wilgoci z kurczaka i wyschnie.)
Kawałki kurczaka wyjąć z marynaty, odcedzić i zalać skrobią kukurydzianą.
Rozgrzać 1 cal (2,5 cm) oleju roślinnego w rondlu na średnim ogniu. Sprawdź temperaturę oleju, nakładając niewielką część powłoki ze skrobi kukurydzianej i marynaty na koniec drewnianej pałeczki i zanurzając ją w oleju. Jeśli powłoka skwierczy i natychmiast zmienia kolor na brązowy, olej jest wystarczająco gorący. Jeśli olej zacznie dymić, zmniejsz temperaturę.
Kawałki kurczaka podsmażyć na oleju, obracając raz, aż uzyskają głęboki złoty kolor.
Dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.
Aby zrobić sos z zielonej cebuli, połącz wszystkie składniki na małej patelni na średnim ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Umieść kawałki kurczaka na patelni i wrzucić do herbu każdy kawałek z sosem.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed zapakowaniem do pudełka bento. Umieszczenie warstwy rukoli lub innych liści sałaty pod kurczakiem wzmacnia kolor kurczaka i zapewnia inną teksturę w bento.
Uwaga: można gotować kurczaka karaage noc wcześniej. Jeśli robię to na kolację, Zwykle odkładam kilka kawałków na bento następnego dnia. Kurczak kara-age może być mrożony niegotowany i marynowany lub gotowany. Aby zamrozić go niegotowanego i marynowanego, włożyć kurczaka i marynatę (z wyłączeniem sosu sojowego) do torby zamrażarki. Rozmrozić w lodówce w misce, dodając sos sojowy przed smażeniem. Gotowane mrożone kawałki można rozmrozić w lodówce, a następnie pokruszyć na kilka minut w tosterze. Nie polecam rozmrażania gotowanych kawałków w kuchence mikrofalowej, ponieważ sprawi to, że kurczak będzie twardy.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest King Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne Niemieckie. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki