Ugotuj książkę: Kurczak Cordon Bleu
Gotuj książkę: Kurczak Cordon Bleu jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 25g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka mąki, pierś z kurczaka, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak Cordon Bleu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż każdy plasterek szynki na desce do krojenia, połóż plasterek sera na każdej z nich i złóż szynkę wokół sera, tak jak składasz list biznesowy. Odstawić.
Mąkę wrzucamy do szerokiego naczynia, wrzucamy panko do innego, w trzecie naczynie ubijamy jajko i odstawiamy na bok.
Połóż każdą połowę piersi kurczaka na desce do krojenia, gładką stroną skierowaną w dół. Jeśli piersi są duże i tłuste, można usunąć polędwiczki, jeśli chcesz, i użyć go do innego posiłku, ale jeśli piersi są mniejsze i cieńsze, pozostawić polędwiczki w miejscu. Zatuszują wszelkie przypadkowe nacięcia, które mogą się zdarzyć podczas wycinania kieszeni w każdej piersi. Używając wąskiego ostrego noża ze spiczastą końcówką, wykonaj nacięcie z boku piersi, a następnie ostrożnie Wytnij długą głęboką kieszeń bez przebijania reszty piersi. Powtórz z drugą piersią. Włóż szynkę i ser do każdej kieszeni i delikatnie naciśnij pierś, aby zamknąć kieszeń. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do średniej patelni, aby osiągnąć głębokość 1-2 cali.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, najlepiej do temperatury 350º (użyj termometru cukierkowego, aby sprawdzić temperaturę).
Po jednym kawałku kurczaka zagrzebać w mące, odsączyć nadmiar, następnie zanurzyć w jajku, a następnie zagrzebać w panko. Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju, aż wszystko się zrumieni i gotowane przez, około 5 minut na stronie w zależności od grubości piersi.
Przenieś kurczaka do stojaka z drutu na ręcznikach papierowych, aby osuszyć. Doprawić solą na gorąco.