Ugotuj książkę: kozie sery duszki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: kozi ser Danisz spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Ten przepis służy 18. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 116 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę tortową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: ciasteczka z kozim serem, Ugotuj książkę: Blinty z kozim serem, oraz Ugotuj książkę: kozi ser i naleśniki z ricottą.
Instrukcje
Mąkę tortową włóż do dużej miski, a następnie wrzuć chłodne kostki masła-czyli prosto z lodówki, pokrojone na małe kawałki. Użyj widelca lub noża do ciast, aby przepchnąć tłuszcz przez mąkę, ciągle obrabiając go wokół miski, często czyszcząc zęby, a następnie ponownie. Jest tu o wiele więcej tłuszczu niż mąki, o wiele więcej masła, niż można użyć na ciasto, więc otrzymana mieszanka będzie o konsystencji rzeczy w słoiku z pastą z podstawówki, która została odkryta przez noc.Można to również wykonać w robocie kuchennym wyposażonym w nóż do siekania.
Dodać mąkę i masło, i proces, aż masa zacznie siętworzyć w kulkę.
Wyłożyć czystą, suchą powierzchnię roboczą papierem woskowym. Zbierz ciasto razem, a następnie przekręć je na papier woskowy. Ustaw na wierzchu kolejny arkusz papieru woskowego.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 23 x 30,5 cm. Zwróć uwagę na brakujące słowa " O " lub " około."Nie oszukuj; użyj linijki i ustaw prostokąt dokładnie w odpowiednim rozmiarze, wielokrotnie zmieniając wałek do ciasta i obracając tylko raz lub dwa razy w każdym kierunku, zanim zmienisz i zwijasz w innym zestawie kierunków. Gdy już masz prostokąt, podnieś go jeszcze między arkusze papieru woskowego, połóż na dużej blasze do pieczenia i włóż całość do lodówki na co najmniej 1 godzinę lub do 24 godzin.
Podgrzać mleko w dużym rondlu na małym ogniu, aż mleko osiągnie temperaturę od 38°C do 41°C. Ważne jest, aby być dokładnym. Użyj natychmiastowego odczytu termometru do mięsa, aby mieć pewność, biorąc temperaturę mleka, nie pozwalając sondzie dotknąć samej patelni.
Gdy mleko osiągnie odpowiednią temperaturę, zdejmij je z ognia i wymieszaj z 3 łyżkami cukru i drożdży. Odstawić patelnię na 5 minut, aby udowodnić drożdże-to znaczy, aby upewnić się, że jest bąbelkowy, nawet spieniony, zaczyna ożywać i produkuje gazowany dwutlenek węgla, który ostatecznie sprawi, że ciasto wzrośnie.
Wsypać 2 szklanki (330 g) mąki uniwersalnej i 2 łyżki ubitego jajka(resztę ubitego jajka odłożyć do lodówki na później w przepisie). Trochę wymieszać; następnie, gdy materiał zacznie formować ciasto, odwróć go na czystą, suchą, lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniataj przez 2 minuty, ciągnąc jedną ręką, przekręcając rozciągniętą bryłę i jednocześnie wbijając w nią dłoń drugiej ręki. Zasadniczo chcesz stworzyć gładkie ciasto, nie tak jedwabiste jak dobre ciasto chlebowe, ale nadal spójne i spójne. Przykryj go czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw na blacie przez 10 minut.
Wyczyść powierzchnię roboczą, aby nie miała lepkich kawałków ciasta, dobrze wysuszyć, a następnie lekko odkurzyć mąką. Ustaw bryłę ciasta na środku i użyj wałka do ciasta, aby zwinąć ją w prostokąt o wymiarach 14 x 20 cali (35,5 x 50 cm).
Wyjmij schłodzone ciasto maślane z lodówki i ustaw je na wierzchu i na jednym końcu ciasta mącznego, tak aby 12-calowy (30,5 cm) bok maślanego prostokąta był cal (2,5 cm) lub tak od, ale także równolegle do 14-calowej (35,5 cm) strony większego arkusza ciasta. Obróć ciasto tak, aby prostokąt maślany był najdalej od Ciebie. Teraz Złóż większy arkusz ciasta w górę i nad maślanym, zamykając go. Przerabiaj ciasto, aby uszczelnić wszystkie krawędzie.
Rozwałkuj go ponownie w duży prostokąt, około 14 x 20 cali (35,5 x 50 cm) - nie dokładnie tym razem, po prostu wystarczająco blisko. Jeśli ugniatasz go podczas tego kroku, możesz odkurzyć powierzchnię roboczą odrobiną mąki, ale rób to tak rzadko, jak to możliwe, używając jak najmniej. Więcej mąki = więcej glutenu = możliwość twardszego ciasta.
Weź jeden krótki bok tego prostokąta i złóż go, aż dojdzie do znaku 2/3 na długim boku prostokąta. Teraz weź drugą odsłoniętą stronę i złóż ją w drugą stronę, składając w ten sposób kawałek ciasta na trzy równe części jeden na drugim.
Rozwałkuj ten kawałek ciasta na duży prostokąt, około 14 x 20 cali (36 x 51 cm). Następnie zrób to jeszcze trzy razy: składając to na trzecie i zwijając z powrotem, i znowu, i znowu. Po raz ostatni zagnieść ciasto na trzy części, następnie wstawić do lodówki, aby ostygło przez 1 godzinę.
W misce wymieszać świeży chèvre lub miękki kozi ser, duże całe jajko (Nie zarezerwowane ubite jajko), cukier, mąkę uniwersalną i gałkę muszkatołową do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji. Wyjmij z lodówki pozostałą część ubitego jajka i ubijaj z 1 łyżką wody.
Aby zrobić duszki, wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i pokrój je na 3 równe kawałki. Ponownie wyczyść i osusz powierzchnię roboczą. (Czy można się dziwić, dlaczego cukiernicy są tak rozdrażnieni?) Nadaj mu lekki pył z mąką. Na tej powierzchni rozwałkuj każdy kawałek ciasta na prostokąt o wymiarach 6 x 8 cali (15 x 20 cm), około cala (.6 cm) grubości. Bądź dość precyzyjny, ale nie obsesyjny - ponieważ po rozwinięciu wszystkich 3, przycinasz je do idealnych prostokątów 5 x 7 cali (13 x 19 cm) o idealnie prostych krawędziach. (Nadmiar ciasta można wyrzucić lub upiec samodzielnie na małe Twisty ciasta francuskiego lub warkocze.)
Wytnij każdy z tych prostokątów na sześć kwadratów o wymiarach 2 x 2 cale (6 x 6 cm). Innymi słowy, wykonaj jedno proste cięcie równoległe do 7-calowych (19-cm) boków i dwa parzyste cięcia równoległe do 5-calowych (13-cm) boków.
Umieść czubatą łyżkę nadzienia w każdym kwadracie. Wchodzisz na rogach każdego kwadratu w kierunku środka, aby spotkać się w środku nad wypełnieniem. Na ciasto nakleić trochę ubitej mieszaniny jajek i wody, aby zamknąć ją w centralnym punkcie. Gdy wszystkie małe opakowania są wykonane, linia dużą blachę do pieczenia z matą silikonową lub pergaminem, i umieścić wypełnione pakiety na dużą blachę do pieczenia, przykryć je czystym ręcznikiem kuchennym i niech odpocząć w temperaturze pokojowej przez 30 minut. W międzyczasie umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 204° (205°C).
Piec, aż duszki są dmuchane i złoty kolor, o 20 protokół. Ostudzić przez minutę lub dwie na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do stojaka z drutu i kontynuować chłodzenie. Po osiągnięciu temperatury pokojowej (jeśli tak długo) można je przechowywać na blacie w plastikowej torebce zamykanej na zamek błyskawiczny przez kilka dni lub w zamrażarce przez kilka miesięcy.