Ugotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa

Ugotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa
Gotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka sherry Oloroso, pół cala chrupiącego chleba, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Sopa de Ajo Castellana (Kastylijska zupa czosnkowa), Ugotuj książkę: łosoś z pomidorem, koperkiem i zupą czosnkową, oraz Ugotuj Książkę: Przecier Ziemniaczany Czosnkowo-Rozmarynowy.

Instrukcje

1
W ciężkim czajniku do zupy lub rondlu 2-quart, delikatnie gotować czosnek w oliwie z oliwek na małym ogniu, aż goździki są dokładnie zmiękczone, o 10 do 15 protokół. Nie pozwól, aby goździki stały się brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjąć je łyżką szczelinową i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Czerwoną paprykę chili wymieszać z rozgrzanym olejem na patelni, następnie dodać bulion i sherry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu podczas mieszania kminku i szafranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
SzafranSzafran
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Użyj widelca, aby zmiażdżyć delikatne ząbki czosnku na pastę do zupy. Smak i dodać sól, jeśli to konieczne. Przykryć zupę i pozostawić na wolnym ogniu bardzo delikatnie przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
5
Podczas gdy zupa gotuje, tosty chleb kromki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
6
Ząbek czosnku przeciąć na pół i natrzeć na tosty. Jeśli do każdej porcji chcemy dodać jajko, jajka należy delikatnie ugotować na wolnym ogniu w zakwaszonej wodzie (do której dodano kilka łyżek białego octu), wyjąć łyżką szczelinową do smaku i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Podawać zupę tak jak jest, gorąca z garnka, unosząc plasterek grzanki garlicky na każdej porcji. Jeśli chcesz, dodaj gotowane jajko i posyp startym serem. Kiedy zjesz zupę, rozbij jajko i wymieszaj je z serem w gorącej zupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn