Ugotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa
Gotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka sherry Oloroso, pół cala chrupiącego chleba, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Sopa de Ajo Castellana (Kastylijska zupa czosnkowa), Ugotuj książkę: łosoś z pomidorem, koperkiem i zupą czosnkową, oraz Ugotuj Książkę: Przecier Ziemniaczany Czosnkowo-Rozmarynowy.
Instrukcje
W ciężkim czajniku do zupy lub rondlu 2-quart, delikatnie gotować czosnek w oliwie z oliwek na małym ogniu, aż goździki są dokładnie zmiękczone, o 10 do 15 protokół. Nie pozwól, aby goździki stały się brązowe.
Wyjąć je łyżką szczelinową i odstawić.
Czerwoną paprykę chili wymieszać z rozgrzanym olejem na patelni, następnie dodać bulion i sherry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu podczas mieszania kminku i szafranu.
Użyj widelca, aby zmiażdżyć delikatne ząbki czosnku na pastę do zupy. Smak i dodać sól, jeśli to konieczne. Przykryć zupę i pozostawić na wolnym ogniu bardzo delikatnie przez około 15 minut.
Podczas gdy zupa gotuje, tosty chleb kromki.
Ząbek czosnku przeciąć na pół i natrzeć na tosty. Jeśli do każdej porcji chcemy dodać jajko, jajka należy delikatnie ugotować na wolnym ogniu w zakwaszonej wodzie (do której dodano kilka łyżek białego octu), wyjąć łyżką szczelinową do smaku i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Podawać zupę tak jak jest, gorąca z garnka, unosząc plasterek grzanki garlicky na każdej porcji. Jeśli chcesz, dodaj gotowane jajko i posyp startym serem. Kiedy zjesz zupę, rozbij jajko i wymieszaj je z serem w gorącej zupie.