Ugotuj książkę: Gelato de Crema

Ugotuj książkę: Gelato de Crema
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Gelato de Creman spróbować. Jedna porcja zawiera 933 kalorie, 16G białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz żółtka jaj, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, Ugotuj książkę: Lody czekoladowe, oraz Ugotuj książkę: PBJ dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu z grubym dnem połącz mleko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieścić na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aby skóra nie tworzyła się, dopóki małe pęcherzyki nie zaczną tworzyć się na brzegach, a mieszanina osiągnie temperaturę 77°.
3
W międzyczasie, w żaroodpornej misce, ubić żółtka, aż będą gładkie. Stopniowo mieszać z cukrem, aż zostanie włączony, a mieszanina jest gęsta i bladożółta. Jajka hartować bardzo powoli wlewając gorącą mieszaninę mleka, jednocześnie ubijając w sposób ciągły. Powrót krem do rondla i umieścić na małym ogniu. Gotować, często mieszając drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki i osiągnie temperaturę 85°. nie doprowadzać do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach do czystej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszając co około 5 minut. Aby szybko schłodzić krem, zrób lodową kąpiel, napełniając dużą miskę lodem i wodą i umieszczając w niej miskę z kremem; wymieszaj krem do ostygnięcia. Po całkowitym ochłodzeniu przykryć i przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Wlej mieszaninę do pojemnika Maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić na co najmniej 2 godziny przed podaniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn