Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu
Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 637 kalorii, 23G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy ocet ryżowy, olej sezamowy, oz / 60 g nasion sezamu i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czarny Sezam Otsu Przepis, Gotuj książkę: Monety sezamowe, oraz Ugotuj książkę: Sezam Wonton Trójkąty z wędzonym łososiem i Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast orzeszki piniowe i nasiona słonecznika na dużej patelni na średnim ogniu, aż złoty, potrząsając patelni regularnie.
Dodać nasiona sezamu na patelni i tosty przez minutę lub tak. Trudno powiedzieć, kiedy są opiekane; przyjrzyj się uważnie i użyj nosa.
Usuń z ognia, jak tylko poczujesz nutę tosty sezamu; jeśli pozwolisz im wyjść znacznie poza to, zaczniesz pachnieć spalony sezam-nie dobre.
Przenieść do zaprawy i tłuczek i zmiażdżyć mieszaninę; Tekstura powinna być jak czarny piasek. Alternatywnie można użyć robota kuchennego. Wymieszać z cukrem, shoyu, mirin, olej sezamowy, brązowy ocet ryżowy i pieprz cayenne. Smak i dostosować w razie potrzeby.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Sól obficie, dodać soba i gotować zgodnie z instrukcją opakowania do miękkości.
Odcedzić, rezerwując część wody do gotowania makaronu i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Podczas gotowania makaronu, spuścić tofu, pat to suche, i pokroić w kształty zapałek. Doprawić tofu szczyptą soli, wrzucić niewielką ilość oleju, i gotować na dużej patelni na średnim ogniu przez kilka minut, podrzucając co kilka minut, aż kawałki są rumiane ze wszystkich stron.
Zaparkuj czubatą łyżkę pasty sezamowej, a następnie rozetrzyj resztę 1/3 szklanki / 80 ml gorącej wody z makaronem. W dużej misce do mieszania, połączyć soba, połowę zielonej cebuli, i czarny sezam pasty. Wrzucić, aż dobrze połączone.
Dodaj tofu i wrzucić ponownie delikatnie.
Podawać z odrobiną reserved pasty sezamowej i pozostałą zieloną cebulką.