Ugotuj książkę: ciasto szpinakowe Quesadilla
Gotuj książkę: ciasto szpinakowe Quesadillan to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.05 za porcję. 7867 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka białka jaja, szpinak, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ugotuj książkę: szpinak śmietankowy, Ugotuj książkę: Klasyczny szpinak śmietankowy, oraz Ugotuj książkę: Sałatka szpinakowa z truskawkami i Nektarynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej.
Dodaj cebulę i szalotki i gotować do miękkości, 3-4 protokół. Mieszać w czosnku, gotowanie minutę lub dwie więcej, aż miękkie.
Posypać solą, pieprzem i przyprawami.
Wymieszać w szpinaku i gotować, aż zwiędną, o 2 protokół.
Wyjąć do miski i lekko ostudzić. Użyj drewnianej łyżki, aby wycisnąć część płynu z gotowanego szpinaku i odcedzić.
W innej małej misce ubij razem białko jaja, jogurt i 1 łyżkę fety.
Dodać do ostudzonego szpinaku i wymieszać do połączenia.
Wytrzyj patelnię, a następnie posmaruj ją około 1/4-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek lub sprayu do gotowania. Na małym ogniu włóż chustę lub tortillę na patelnię i posyp pozostałą fetę po jednej stronie chusty i lekko zmiękcz. Włączyć ogień do średniej i wlać mieszankę jajko-szpinak na tej samej połowie zawijania, złożyć drugą połowę i gotować z jednej strony, aż jajko zacznie się jędrne, 3-4 minuty. Odwróć i gotuj z drugiej strony przez 2-3 minuty, a następnie pokrój w kliny i od razu podawaj.