Ugotuj książkę: chrupiąca i kremowa tarta brzoskwiniowa
Gotuj książkę: chrupiąca i kremowa tarta brzoskwiniowa jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu migdałowego, migdały, ciasto skorupa wykonane, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ugotuj książkę: chrupiący Czerwony szwajcarski Chard Falafel, Ugotuj książkę: tarta Melasowa, oraz Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić streusel: pracując opuszkami palców, zmiksuj wszystkie składniki w małej misce, aż do równomiernego połączenia. Przykryć szczelnie streusel folią i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego. (Dobrze opakowany, streusel można przechowywać w lodówce do 2 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umieść patelnię na blasze wyłożonej pergaminem lub matą silikonową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Forma Tarta
4
Aby zrobić tartę: pokrój 5 połówek brzoskwini w poprzek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, jest umieszczenie każdej brzoskwini pół wyciąć stronę w dół na desce do krojenia i pokroić go w poprzek na cienkie plasterki, zachowując pokrojone pół nienaruszone. Następnie podnieś każdą połowę na łopatce, lekko naciśnij połowę, aby lekko ją wachlować i umieść w skorupie, z krawędzią zewnętrznego plastra brzoskwini prawie dotykając krawędzi skorupy, więc masz 5 brzoskwiniowych "szprych" i pustą przestrzeń w środku. Przyciąć pozostałą połówkę brzoskwini, aby zmieściła się w środku tarty i, używając czubka noża, wyciąć mały wzór Tic-Tac-toe na środku brzoskwini. Odstawić podczas tworzenia kremowego nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Brzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Szpatułka
Nóż
5
Śmietanę, jajko, cukier i ekstrakt migdałowy ubić razem w małej misce. Po wymieszaniu, rapować miskę na blacie, aby wybić pęcherzyki powietrza, i wlać nadzienie na brzoskwinie i wokół nich.
Piec tartę przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piec tarta Tor kolejne 20 minut, w którym to momencie należy dodać streusel.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć streusel z lodówki i, palcami, rozbić go na małe kawałki. Ostrożnie wyciągnij blachę do pieczenia z przodu piekarnika (jeśli uda ci się dostać streusel na tartę bez wyjmowania jej z piekarnika i przepychania delikatnym nadzieniem, tym lepiej, ale wyciągnij ją całkowicie, jeśli będzie łatwiej) i posyp streusel równomiernie kremowymi częściami tarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
8
Piec przez kolejne 20 do 25 minut (Całkowity Czas pieczenia to 50 do 55 minut), lub do momentu, aż nadzienie zostanie ustawione i streusel będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wyjąć tarta z piekarnika i przenieść t on patelni do stojaka do ostygnięcia, aż ledwo ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
10
Tuż przed podaniem polej cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
11
Słodkie ciasto z orzechami-tworzy jedną 9-calową skórkę -
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Ciasto
Orzechy
12
Mąkę, zmielone orzechy, cukier cukierniczy i sól włożyć do robota kuchennego i kilka razy pulsować, Aby połączyć. Kawałki masła rozsypać na suchych składnikach i pulsować, aż masło będzie grubo pocięte—niektóre powinny mieć kawałki wielkości płatków owsianych, a niektóre wielkości grochu. Wymieszaj żółtko, aby je rozbić i dodaj je trochę na raz, pulsując po każdym dodaniu. Gdy jajko jest w, przetwarzać w długich impulsów-około 10 sekund każdy-aż ciasto, które będzie wyglądać ziarniste wkrótce po dodaniu jajka, tworzy grudki i twaróg. Tuż przed osiągnięciem tego etapu zmieni się dźwięk maszyny pracującej z ciastem-głowa do góry. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i, bardzo lekko i oszczędnie, wyrabiaj ciasto tak, aby zawierało wszelkie suche składniki, które mogły uniknąć mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Płatki Owsiane
Masło
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Orzechy
Groch
Sól
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
13
Masło 9-calowy Żłobiony patelnia z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto równomiernie na dnie i na boki patelni, używając wszystkich, ale jeden mały kawałek ciasta, które należy zapisać w lodówce, aby załatać wszelkie pęknięcia po upieczeniu skorupy. Nie bądź zbyt ciężki-wciśnij skorupę tak, aby krawędzie kawałków przylegały do siebie, ale nie tak mocno, że skorupa traci swoją kruchą konsystencję. Przed pieczeniem zamrozić skórkę na co najmniej 30 minut, najlepiej dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
14
Do częściowego lub całkowitego
15
Upiec skorupę: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Posmaruj błyszczącą stronę kawałka folii aluminiowej i dopasuj folię, masłem do dołu, szczelnie do skorupy. (Ponieważ zamroziłeś skórkę, możesz ją upiec bez ciężarów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
17
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piecz skórkę przez 25 minut. Ostrożnie zdjąć folię. Jeśli skórka wydmuchała się, naciśnij ją delikatnie z tyłu łyżki. W przypadku częściowo upieczonej skorupy, w razie potrzeby załataj skorupę, a następnie przenieś skorupę do regału chłodzącego (trzymaj ją na patelni).