Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj gotować książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 512 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kardamonu, cukier, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy, Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy, oraz Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Białka ubić do spienienia, następnie stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będą gładkie i jędrne, ale nie suche ani twarde. Białka pozostawić w misce z trzepaczką.
Umieść czekoladę, wodę i kardamon w 1-kwartowej misce i ustaw ją na patelni gotującej się wody. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a następnie wyłącz ogień i wyjmij miskę. Żółtka ubijamy do czekolady, dodajemy masło i mieszamy, aż zniknie. Jeśli wydaje się, że zajmuje trochę czasu, aby stopić, powrót miskę na patelni gorącej wody, aby przyspieszyć rzeczy wzdłuż, ale bez włączania ciepła. Nie chcesz ryzykować gotowania jajek.
Gdy masło się stopi, wróć do białek i ubijaj je przez kilka sekund, aby je ponownie połączyć. Złóż je do mieszaniny czekolady, a następnie podzielić wszystko między dania deserowe i przechowywać w lodówce. Ustawi się za godzinę.
Aby podać, albo wlać śmietanę na wierzch, aby każdy kęs musu zawierał trochę śmietany, albo ubijać, aż będzie miękki i przewiewny, osłodzić łyżeczką lub dwiema cukrami, a następnie ułożyć na musie.