Udka z kurczaka z czarnymi oliwkami i czerwoną papryką
Udka z kurczaka z czarnymi oliwkami i czerwoną papryką wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, węgierską paprykę, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Pieczona papryka z czarnymi oliwkami, Branzino En Papillote Z Pieczoną Papryką, Czarnymi Oliwkami I Fe, oraz Kotlety wieprzowe z papryką, octem i czarnymi oliwkami przepis.
Instrukcje
Wyjąć 1 paloną paprykę z butelki; paprykę cienko pokroić w plasterki. Rezerwa Pozostałe pieczone papryki do innego użytku.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pory na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Ułóż pieczone paski czerwonej papryki na porach. Ułóż kurczaka na pieczonych paskach papryki.
Kurczaka posypać tymiankiem, szałwią, 1/4 łyżeczki soli i papryką. Delikatnie wlać bulion wokół kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 15 minut. Obrócić kurczaka; przykryć i dusić 10 protokół.
Dodać oliwki i sok z cytryny na patelnię; wymieszać, aby połączyć. Gotować, odkryte, 8 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wrzucić orzo z 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżką masła.
Podajemy mieszankę z kurczakiem i porem na rozgrzanym orzo.
Doskonałe wino: Chateau St. Jean Fum Blanc 2002 (Sonoma County, CA), $ to średnio mocne sauvignon blanc (FUM blanc to inna nazwa sauvignon blanc) ma wspaniałe ziołowe smaki, a także nutę wanilii i długie, żywe wykończenie. Stanowią one ekstrawaganckie tło dla mięsisty, ziołowe smaki kurczaka. Chociaż danie jest dość odważne, wino ma wystarczająco dużo wagi, charakteru, smaku i chrupkości, aby się mu przeciwstawić.