Udka z indyka i kurczaka w średniowiecznej marynacie

Udka z indyka i kurczaka w średniowiecznej marynacie
Udka z indyka i kurczaka w średniowiecznej marynacie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1449 kalorii, 156g białka, oraz 80 g tłuszczu na porcję. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka octu jabłkowego, Applewood rub, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Średniowieczne Ciasto Z Kurczakiem, Wędzone Udka Z Indyka, oraz Duszone Nogi Indyka.

Instrukcje

1
Włóż nogi indyka i kurczaka do dużej plastikowej torebki, którą można zamykać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
W dużej misce, połączyć koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, rosół z kurczaka, sos Worcestershire, Applewood rub, ocet jabłkowy, cebula, i czosnek, i ubić je razem, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Zalać marynatą do zamykanego worka na udka indyka i kurczaka. Zamknij worek i włóż go do dużej miski. Marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej 1 stronę grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Z marynaty wyjąć udka indyka i kurczaka, otrząsnąć nadmiar i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Włożyć marynatę do małego garnka i gotować na małym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Grilluj udka kurczaka na bezpośrednim ogniu przez 5 minut z każdej strony z zamkniętą pokrywką. Po 10 minutach grilluj je na pośrednim ogniu przez kolejne 10 do 15 minut. Grilluj nogi indyka przez 20 do 25 minut z zamkniętą pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Szczotkuj zmniejszoną marynatę co 5 minut, aż nogi zostaną ugotowane, a temperatura wewnętrzna osiągnie 175 stopni F. na termometrze natychmiastowego odczytu. Trzymaj nogi kurczaka na najfajniejszej części grilla lub w piekarniku w temperaturze 200 stopni F, podczas gdy Indyk kończy gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Kurczaka i indyka ułożyć na półmisku i udekorować świeżą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn