Udka z indyka i kurczaka w średniowiecznej marynacie
Udka z indyka i kurczaka w średniowiecznej marynacie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1449 kalorii, 156g białka, oraz 80 g tłuszczu na porcję. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka octu jabłkowego, Applewood rub, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Średniowieczne Ciasto Z Kurczakiem, Wędzone Udka Z Indyka, oraz Duszone Nogi Indyka.
Instrukcje
Włóż nogi indyka i kurczaka do dużej plastikowej torebki, którą można zamykać.
W dużej misce, połączyć koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, rosół z kurczaka, sos Worcestershire, Applewood rub, ocet jabłkowy, cebula, i czosnek, i ubić je razem, aż do wymieszania.
Zalać marynatą do zamykanego worka na udka indyka i kurczaka. Zamknij worek i włóż go do dużej miski. Marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej 1 stronę grilla na średnim ogniu.
Z marynaty wyjąć udka indyka i kurczaka, otrząsnąć nadmiar i odstawić.
Włożyć marynatę do małego garnka i gotować na małym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Grilluj udka kurczaka na bezpośrednim ogniu przez 5 minut z każdej strony z zamkniętą pokrywką. Po 10 minutach grilluj je na pośrednim ogniu przez kolejne 10 do 15 minut. Grilluj nogi indyka przez 20 do 25 minut z zamkniętą pokrywką.
Szczotkuj zmniejszoną marynatę co 5 minut, aż nogi zostaną ugotowane, a temperatura wewnętrzna osiągnie 175 stopni F. na termometrze natychmiastowego odczytu. Trzymaj nogi kurczaka na najfajniejszej części grilla lub w piekarniku w temperaturze 200 stopni F, podczas gdy Indyk kończy gotowanie.
Kurczaka i indyka ułożyć na półmisku i udekorować świeżą pietruszką.