Udka kurczaka na parze z tymiankiem

Udka kurczaka na parze z tymiankiem
Udka kurczaka na parze z tymiankiem to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, pierś z kurczaka, nogi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Nogi Kraba Z Trawy Cytrynowej Na Parze, Tymianek duszone udka z kaczki z kurkami i ziemniakami, oraz Krewetki Gotowane Na Parze Z Lagerem, Cytryną I Tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodaj cebulę i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodać grzyby i kurczaka i gotować, aż grzyby zaczną wydzielać swój płyn i kurczak nie jest już różowy. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wyjmij z ognia i dodaj port. Wróć do ognia i gotuj, aż port zostanie zmniejszony o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
5
Należy zachować ostrożność, ponieważ mieszanina może się zapalić.
6
Dodać bulion z kurczaka i gotować przez 2 minuty. Łyżką szczelinową wyjąć mieszankę z kurczakiem i grzybami i umieścić w misce. Powrót patelni do ciepła i zmniejszyć ciecz w dół, aż będzie syropowata konsystencja, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać zredukowaną ciecz do mieszaniny kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Dodać natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
9
Usuń kość z uda do pierwszego stawu nogi. Zachowaj kości i skrawki na parującą ciecz. Możesz poprosić rzeźnika, żeby zrobił to za ciebie. Doprawić nogi do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
10
Połóż nogi w dół, skóra w dół.
11
Umieść 1/4 szklanki schłodzonego nadzienia wewnątrz każdej nogi. Złożyć mięso na nadzieniu i zabezpieczyć wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
12
Na dnie parowca połączyć bulion z kurczaka, zarezerwowane kości, tymianek i oliwę z oliwek i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
13
Umieść kosz na parowiec w parowniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
14
Dodać nogi kurczaka w 1 warstwę i przykryć. Na parze, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
15
Wyjmij udka kurczaka z parownika i utrzymuj ciepło podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Umieść 1/2 szklanki płynu do gotowania na parze w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Dodać rukolę i dobrze wymieszać. Z blenderem na niskim poziomie, dodać masło, trochę na raz. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
18
Pokrój bez kości część udka kurczaka na 3 plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
19
Na talerzu ułożyć sos i polać udkiem kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn