Tuńczyk zapiekany w patelni z dodatkiem kopru włoskiego i pieprzu
Tuńczyk zapiekany w patelni z koprem i pieprzem Mélange może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 371 kalorii, 41g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 6,6 USD za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, oliwki kalamatan, oliwa z oliwek extravirgin, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Zapiekana Puttanesca z tuńczyka z frytkami z kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Tuńczyka Zapiekana Z Koprem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj koper włoski, papryka, i cebula; smażyć 4 do 5 minut lub aż złoty kolor i po prostu miękkie. Zmniejszyć ogień do niskiego; dodać sok pomarańczowy i gotować 30 sekund lub aż płyn odparuje, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać oliwki, kapary, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 2 łyżeczki oleju.
Przenieść mieszaninę kopru włoskiego do miski; odstawić i ogrzać. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Posypać rybę pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj rybę na patelnię i gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Przełożyć na talerze i łyżkę mieszanki kopru włoskiego nad rybą.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.