Tuńczyk zapiekany w papryce z frytkami i szpinakiem cytrynowym

Tuńczyk z papryką z frytkami w piekarniku i szpinakiem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 46g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $7.29 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz steki z tuńczyka, pieprz, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Frytki Z Czarnego Pieprzu I Limonki, Żeberka z miodem i frytki pieczone w piekarniku z koprem włoskim Aioli {Marx Foods Challenge}, oraz Cytrynowy Dijon crusted szparagi frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Połącz ziemniaki, 3 łyżki oleju, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia w jednej warstwie. Pieczeń, mieszając raz, aż złoty kolor, o 40 protokół. Gdy ziemniaki mają 15 minut w lewo do gotowania, podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni na średnim ogniu.
Tuńczyka posypać 1/2 łyżeczki soli, pokruszony pieprz i tymianek. Gotować, obracając raz, do pożądanej doneness, 2 do 3 minut na stronę średnio rzadkie.
Połóżcie tuńczyka na talerzach. Wytrzeć patelnię i podgrzać pozostały olej na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i gotować 2 protokół.
Dodaj szpinak, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając, aż zwiędnie.
Podawać z tuńczykiem, ziemniakami i cytryną.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.