Tuńczyk Zapiekany Sezamem Z Warzywną Sałatą

Tuńczyk Zapiekany Sezamem Z Warzywną Sałatą
Sezamowy zapiekany Tuńczyk z warzywną sałatą jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, paprykę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać waniliową fasolę, możesz śledzić to danie główne z Mini bułeczki waniliowe z polewą z fasoli waniliowej jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tuńczyk Zapiekany Sezamem, Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem, oraz Tuńczyk zapiekany z sezamem.

Instrukcje

1
Do slaw i dressingu
2
Przymocuj ostrze kraty do robota kuchennego. Julienne każde warzywo i odstawić. W innej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu i dodaj warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj kolendrę i delikatnie połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4
Pozostaw na co najmniej 30 minut.Do tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
W misce wymieszać nasiona sezamu i wasabi; doprawić solą i pieprzem. Zalać patelnię sprayem do gotowania; skropić olejem na patelni. Lekko solony tuńczyk; pogłębiać w mieszance sezamowo-wasabi. Zmniejszyć ogień do średniego i umieścić tuńczyka na patelni. Sear aż lekko rumiane, o 2 protokół. Flip; gotować 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
WasabiWasabi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjmij z ognia i pozostaw na kilka minut. Podziel slaw między 4 talerze i top z tuńczykiem.Źródło: Lincoln, Santa Monica, ostrze kraty do robota kuchennego. Julienne każde warzywo i odstawić. W innej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu i dodaj warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj kolendrę i delikatnie połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
9
Pozostaw na co najmniej 30 minut.
10
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
W misce wymieszać nasiona sezamu i wasabi; doprawić solą i pieprzem. Zalać patelnię sprayem do gotowania; skropić olejem na patelni. Lekko solony tuńczyk; pogłębiać w mieszance sezamowo-wasabi. Zmniejszyć ogień do średniego i umieścić tuńczyka na patelni. Sear aż lekko rumiane, o 2 protokół. Flip; gotować 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
WasabiWasabi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wyjmij z ognia i pozostaw na kilka minut. Podziel slaw między 4 talerze i top z tuńczykiem.Źródło: The Lincoln, Santa Monica, CA
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn