Sezamowy zapiekany Tuńczyk z warzywną sałatą jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, paprykę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać waniliową fasolę, możesz śledzić to danie główne z Mini bułeczki waniliowe z polewą z fasoli waniliowej jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tuńczyk Zapiekany Sezamem, Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem, oraz Tuńczyk zapiekany z sezamem.
Instrukcje
1
Do slaw i dressingu
2
Przymocuj ostrze kraty do robota kuchennego. Julienne każde warzywo i odstawić. W innej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu i dodaj warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj kolendrę i delikatnie połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4
Pozostaw na co najmniej 30 minut.Do tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
5
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
W misce wymieszać nasiona sezamu i wasabi; doprawić solą i pieprzem. Zalać patelnię sprayem do gotowania; skropić olejem na patelni. Lekko solony tuńczyk; pogłębiać w mieszance sezamowo-wasabi. Zmniejszyć ogień do średniego i umieścić tuńczyka na patelni. Sear aż lekko rumiane, o 2 protokół. Flip; gotować 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Wasabi
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
7
Wyjmij z ognia i pozostaw na kilka minut. Podziel slaw między 4 talerze i top z tuńczykiem.Źródło: Lincoln, Santa Monica, ostrze kraty do robota kuchennego. Julienne każde warzywo i odstawić. W innej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu i dodaj warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj kolendrę i delikatnie połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
9
Pozostaw na co najmniej 30 minut.
10
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
W misce wymieszać nasiona sezamu i wasabi; doprawić solą i pieprzem. Zalać patelnię sprayem do gotowania; skropić olejem na patelni. Lekko solony tuńczyk; pogłębiać w mieszance sezamowo-wasabi. Zmniejszyć ogień do średniego i umieścić tuńczyka na patelni. Sear aż lekko rumiane, o 2 protokół. Flip; gotować 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Wasabi
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
12
Wyjmij z ognia i pozostaw na kilka minut. Podziel slaw między 4 talerze i top z tuńczykiem.Źródło: The Lincoln, Santa Monica, CA
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.