Tuńczyk z sałatką z soczewicy śródziemnomorskiej może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 536 kalorii, 59G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $7.3 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, marchewkę, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Spróbuj Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan, Sałatka Z Soczewicy Śródziemnomorskiej, oraz Sałatka Z Soczewicy Śródziemnomorskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać marchew, czerwona cebula, czosnek, i sól i pieprz, aż cebula są przezroczyste, o 5 protokół. Mieszać w soczewicy i wody, doprowadzić do wrzenia, i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować soczewicę do miękkości, ale nie mushy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Cebula Czerwona
Marchew
Soczewica
Czosnek
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić nadmiar płynu i przenieść do miski. Wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 1/2 łyżki soku z cytryny, natkę pietruszki i dodatkową sól i czarny pieprz w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Steki z tuńczyka skropić 1 1/2 łyżki soku z cytryny i posypać obie strony steków solą i pieprzem. Na dużej patelni, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż olej jest bardzo gorący, umieścić steki w gorącym oleju, i sear z każdej strony, aż Na Zewnątrz tuńczyka jest dobrze rumiane i wewnątrz jest różowy, o 2 minut na stronie. Sałatkę z soczewicy podziel na 4 talerze i podawaj stek z tuńczyka obok sałatki.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.