Tuńczyk z grilla Dee's z zieleniną

Tuńczyk z grilla Dee's z zieleniną
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i pescatariańskiego dania głównego? Grillowany tuńczyk z warzywami Dee's może być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 317 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,48 USD za porcję. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką kukurydzę, szpinak młody, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 89% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Grillowany tunan ahi na warzywach Mesclun z sosem balsamicznym z agawy, sałatka z grillowanego tunana i pomarańczy z kandyzowaną cytryną i mieszanką młodych zielonych warzyw z chili aioli i ziołami tuile oraz tunan malinowo-chili na warzywach są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
SzczypceSzczypce
2
Posmaruj tuńczyka oliwą z oliwek; posypać solą i pieprzem. Grilluj pod przykryciem na dużym ogniu lub piecz w odległości 3-4 cali od ognia przez 2-3 minuty z każdej strony, w przypadku rzadkich; w razie potrzeby gotuj dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę DziczyznaPokrojona W Kostkę Dziczyzna
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
3
Odstaw na 5 minut.
4
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj szpinak, pomidory, edamame i kukurydzę. W małej misce wymieszaj składniki winegretu; polej sałatkę i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania CiastaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Do Posmarowania Ciasta
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1/2 Szklanki Sosu Picante Lub Salsy1/2 Szklanki Sosu Picante Lub Salsy
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
5
Podziel sałatkę na cztery talerze; Tuńczyka pokrój w plasterki i ułóż na sałatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
6
Natychmiast podawaj.

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)steki z tuńczykasteki z tuńczyka180Orzechy dowolne (posiekane)świeży szpinak dla niemowlątświeży szpinak dla niemowląt111Orzechy dowolne (posiekane)mrożone edamame łuskane, rozmrożonemrożone edamame łuskane, rozmrożone111Orzechy dowolne (posiekane)mrożone edamame łuskane, rozmrożonemrożone edamame łuskane, rozmrożone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża bazyliamielona świeża bazylia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża bazyliamielona świeża bazylia83Orzechy dowolne (posiekane)kukurydza mrożona, rozmrożonakukurydza mrożona, rozmrożona149Orzechy dowolne (posiekane)pomidory winogronowepomidory winogronowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny białyocet winny biały

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn