Tuńczyk z anielskim makaronem i koperkiem
Tuńczyk z anielskim Pastanem i koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz groszek cukrowy, przyprawę cytrynowo-pieprzową, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Tuńczyk z anielskim Pastanem i koperkiem, Angel Hair makaron z tuńczykiem, oraz Angel Hair Makaron Z Sosem Z Tuńczyka.
Instrukcje
Makaron ugotować do pożądanej doneness zgodnie z zaleceniami opakowania dodając 1 łyżeczkę soli do gotowania wody.
Odcedzić; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Tymczasem olej ciepła w 12-calowej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać cebulę i marchew; gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodać bulion i sok z cytryny; gotować 3 do 4 minut lub do zagotowania mieszaniny. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; dodać tuńczyka. Gotować 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj groszek cukrowy; gotuj dodatkowe 4 do 6 minut lub aż marchew i groszek będą chrupiące-miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koperkiem i przyprawą cytrynowo-pieprzową.
Umieść makaron w pojedynczych miseczkach. Top każdej porcji z mieszaniną tuńczyka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.