Tuńczyk sojowy z zacierem wasabi
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pescatariańskie przepisy do pudełka z przepisami, tuńczyk sojowy z mash wasabi może być przepis, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 375 kalorii, 32G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.53 za porcję. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać spring onion, ziemniaki, steki z tuńczyka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wasabi Homar Mash, Wegetariańskie ~ ciasta z masą Groszkową Wasabi, oraz Nasiona Dyni Sojowej Wasabi.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, ocet i cukier.
Zalać tuńczyka i marynować przez co najmniej 20 minut lub do 2 godzin w lodówce.
Umieść ziemniaki na patelni z lekko osoloną wrzącą wodą, a następnie gotuj przez 10-15 minut, aż będą miękkie.
Podgrzać mleko na patelni i wymieszać z wasabi, włożyć ziemniaki na patelnię, następnie rozgnieść, aż będą gładkie. Wymieszać przez dymkę i ogrzać.
Rozgrzać patelnię z nieprzywierającą patelnią, aż do palenia na gorąco.
Wyjąć tuńczyka z marynaty. Gotować na patelni przez 2-3 min z każdej strony, aż usmażone na zewnątrz, ale nadal różowy wewnątrz. Ugotować szeroką lub sojową fasolę zgodnie z instrukcją pakowania, a następnie podawać razem z tuńczykiem i zacierem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.