Tuńczyk na parze może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.29 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielony pieprz, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Cała Ryba Gotowana Na Parze, Ryba Tajska Na Parze, oraz Azjatycka Ryba Na Parze.
Instrukcje
1
Umieść steki z tuńczyka w parowarze na 1 cal wrzącej wody i przykryj. Gotować 6 do 8 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Woda
Ryby
2
Tymczasem w średnim rondlu połącz sos sojowy, sherry, olej roślinny, zieloną cebulę, imbir, czosnek, sól i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Pieprz Czarny
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć steki z tuńczyka z parowca i umieścić w naczyniu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
4
Polać sosem steki z tuńczyka i podawać natychmiast.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.