Turecka zupa z czerwonej soczewicy z miętą

Turecka zupa z czerwonej soczewicy z miętą
Turecka zupa z czerwonej soczewicy z miętą może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz cebulę, rosół z kurczaka, soczewicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 89 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Turecka Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa Turecka Z Czerwonej Soczewicy, oraz Turecka Zupa Z Czerwonej Soczewicy.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na dużym ogniu. Gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż zacznie mięknąć, o 2 protokół. Czosnek wymieszać z cebulą i gotować kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory do mieszanki cebuli; nadal gotować i mieszać kolejne 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
3
Wlać bulion z kurczaka, czerwoną soczewicę, bulgur, ryż, pastę pomidorową, paprykę, pieprz cayenne i miętę do mieszanki pomidorowej; doprawić solą i czarnym pieprzem. Doprowadzić zupę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica i ryż są gotowane przez, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
SoczewicaSoczewica
PaprykaPapryka
BulgurBulgur
PomidorPomidor
MiętaMięta
RyżRyż
ZupaZupa
4
Wlać zupę do blendera do nie więcej niż do połowy pełna. Mocno przytrzymaj pokrywkę na miejscu i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę przed pozostawieniem jej na puree. Puree w partiach, aż będzie gładkie; wlać do naczynia do serwowania. Alternatywnie, można użyć blendera kija i puree zupę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn