Tuna Spiedini
Tuńczyk Szpiegini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $1.99 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, skórkę z cytryny, tuńczyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tunan i czerwona cebula Szpiegini, Spiedini Toscana, oraz Swordfish Spiedini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać wszystkie składniki marynaty w średniej misce.
Na szaszłyki: wrzucić kostkę tuńczyka w marynacie i odstawić do lodówki na 30 protokół. Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać zieloną cebulę i gotować do miękkości, ale nadal firmy do ukąszenia, o 1 do 2 protokół.
Przełożyć zieloną cebulę do średniej miski z lodowatą wodą. Gdy zielona cebula jest chłodna, osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć łodygi i koniec korzenia z kopru włoskiego. Koper włożyć wzdłuż o połowę, a następnie pokroić każdą połowę na 3 kawałki.
Każdą cytrynę pokroić na 6 sztuk.
Pokrój czerwoną cebulę na pół od łodygi do końca korzenia.
Przetnij każdą połowę na pół ponownie wzdłuż i pokrój każdą ćwiartkę na trzecie. Powinno być 12 kawałków każdego warzywa.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjąć tuńczyka i wrzucić warzywa do marynaty. Nawlecz każdy szaszłyk zaczynając od pomidora. Następnie zacznij nitkować zieloną cebulę, zaczynając od czubka białego końca.
Dodaj kawałek tuńczyka. Utrzymując składniki w pobliżu górnej części szaszłyku, wstążka zielonej cebuli wokół kawałka tuńczyka i z powrotem przez szaszłyk. Następnie dodaj czerwoną cebulę i wstążkę zielonej cebuli wokół ponownie i na szaszłyku. Następnie dodaj kolejny kawałek tuńczyka, i wstążkę zieloną cebulę wokół ponownie i na szaszłyku. Następnie dodaj kawałek kopru włoskiego i wstążkę zielonej cebuli wokół na ostatni raz. Na wierzch kawałek cytryny. Wyśrodkuj składniki na szaszłyku.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Posypać obie strony solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Piec przez 8 do 10 minut.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.