Tsoureki (Grecki Chleb Wielkanocny)
Przepis Tsoureki (Grecki chleb wielkanocny) jest gotowy w ciągu około 4 godzin i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 3754 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, skórkę pomarańczową, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grecki Chleb Wielkanocny [Tsoureki], Grecki Chleb Wielkanocny (Tsoureki), oraz Grecki chleb wielkanocny-Tsoureki.
Instrukcje
Drożdże wymieszać z mlekiem, z cukrem, solą i mąką i odstawić na 10 minut.
Wymieszać wodę, masło, jajka, cukier, mahlep, mastyks i skórkę pomarańczową do mieszaniny drożdży.
Wymieszać mąkę z mieszaniną drożdży, aż uformuje ciasto.Zagnieść ciasto.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, przykryj i odstaw do podwojenia swojego pierwotnego rozmiaru, około 2 godzin.Ciasto rozwałkować, pokroić na 6 części i uformować 2 warkocze.
Umieścić warkocz na blasze do pieczenia tłuszczu i niech wzrosnąć podwoić swój pierwotny rozmiar, około 1 godziny.
Piec w nagrzanym piekarniku 177° do złotego koloru, około 20-30 minut.