Trzy Serowe Lasagne
Trzy serowe lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 5124 kalorii, 266g białka, oraz 234g tłuszczu każdy. Na 17,62 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, czosnek, makaron lasagne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Spróbuj Lasagne z białym sosem-lasagne z twist, biały sos z serem mozzarella, Cztery Serowe Lasagne, oraz Lazania Z Czterema Serami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i położyć lasagne płasko na folii do ostygnięcia.
W średniej misce połączyć ricottę, parmezan, jajka, sól i pieprz; dobrze wymieszać.
W średnim rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu i podsmażyć czosnek przez 2 minuty; wymieszać z sosem do makaronu i włoską przyprawą.
Podgrzać sos do rozgrzania, mieszając od czasu do czasu, 2 do 5 minut.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia do pieczenia 9x13. Przykryć warstwą makaronu.
Rozłóż połowę mieszanki ricotta na makaron; top z inną warstwą makaronu.
Na makaron wlać 1 1/2 szklanki sosu, a pozostałą ricottę rozłożyć na sosie. Top z pozostałym makaronem i sosem i posypać mozzarellą na wszystko. Przykryć nasmarowaną folią.
Piec 45 minut, lub aż ser będzie bąbelkowy i top jest złoty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.