Trufle Rozmarynowe
Trufle rozmarynowe to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 60. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kakao w proszku, sól morska, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Trufle Czekoladowe Z Rozmarynem, Rozmaryn i pieczony czosnek krewetki Gyros z sosem rozmarynowym Tzatziki, oraz Rozmaryn sól morska precle z sosem serowym rozmaryn Cheddar.
Instrukcje
Umieść czekoladę w dużej misce do miksowania. Zagotować śmietanę, rozmaryn, pomarańczę i sól. Wyłączyć ciepło i niech strome przez 10 minut.
Doprowadzić do wrzenia. Gorący płyn przecedzić na czekoladę i delikatnie ubić na gładko. (Jeśli cała czekolada nie topi się, umieść miskę na podwójnym kotle, aby zakończyć.)
Umieścić w lodówce, aby ustawić, co najmniej 2 godziny na noc.
Czekoladę rozpuścić na podwójnym kotle.
Wyłożyć trzy blachy do pieczenia pergaminem.
Podczas gdy czekolada topi się, użyj małej kulki melona, aby zgarnąć rund ganache i umieścić na jednej blasze do pieczenia.
Wstawić do lodówki na około 5 minut do stwardnienia.
Usuń kulki ganache i delikatnie tocz się między dłońmi, aby uzyskać gładką powierzchnię i stworzyć ładną kulkę. Delikatnie roll na blach do pieczenia. Powrót do lodówki na około 5 minut.
Wyjmij czekoladę z podwójnego kotła i rozsmaruj cienką warstwę roztopionej czekolady na dłoni.
Umieść jedną truflę w pokrytej czekoladą dłoni i przetaczaj, aż cała powierzchnia zostanie pokryta. Ułóż w schludnych rzędach na pozostałych blachach do pieczenia. Powleczone trufle należy zwrócić do lodówki, aby ustawić, około 10 minut.
Powtórz ostatni krok, aby nadać truflom drugą powłokę. Powrót do lodówki na co najmniej 30 minut.
Po całkowitym utwardzeniu zewnętrznej powłoki, delikatnie zwinąć w dużej misce z kakao i cukrem pudrem, aby pokryć.