Trufle Czekoladowe
Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 60. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 53 minuty. Jeśli masz półsłodką czekoladę, taką jak ghiradelli, kakao w proszku, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Czekoladowo-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Czekoladki drobno posiekać ostrym nożem.
Umieść je w żaroodpornej misce do mieszania.
Rozgrzej krem w małym rondlu, aż się zagotuje. Wyłączyć ogień i pozostawić krem na 20 sekund.
Śmietanę przelać przez drobno oczkowane sito do miski z czekoladą. Trzepaczką powoli mieszaj śmietanę i czekoladki, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Whisk w Grand Marnier, Jeśli za pomocą, Kawa, i wanilia. Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Z 2 łyżeczkami, łyżką okrągłych kulek mieszaniny czekolady na blasze wyłożonej pergaminem. Przechowywać w lodówce przez 30 minut, aż firma.
Rzuć każdą łyżkę czekolady w ręce, aby z grubsza zrobić okrągłą kulkę.
Rolki w cukrze cukierniczym, kakao w proszku, lub obu. Będą one przechowywać w lodówce przez kilka tygodni, ale służyć w temperaturze pokojowej.