Touchdown Chili
Touchdown Chili może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 22g białka, oraz 23G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to raczej tanie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka mielonego kminku, mielonego pieprzu, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Touchdown Chili, Touchdown Chili, oraz Pikantne Touchdown Chili.
Instrukcje
Zmieloną wołowinę, cebulę i czosnek umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając pokruszyć wołowinę, aż wołowina nie jest już różowy i cebula jest miękka.
Odcedzić tłuszcz i zwrócić patelnię do pieca.
Połączyć chili w proszku, kminek i bazylia; posypać wołowiną. Gotować i mieszać do pokrycia mięsa i tosty przyprawy trochę.
Wlać pomidory, zielone chili, sos pomidorowy, piwo i ocet. Doprowadzić do wrzenia i wymieszać poluzować wszelkie kawałki, które są przyklejone do dna patelni.
Wymieszać z brązowym cukrem, sosem pieprzowym, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny.
Zdejmij pokrywkę na ostatnie 30 minut gotowania.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Poema Cavan Extra Dry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.