Tosty Orzo z szafranem i koprem włoskim
Tosty Orzo z szafranem i koprem włoskim może być tylko dodatek szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wrzącą-gorącą wodę plus 2 szklanki wody, oliwę z oliwek, nitki szafranu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, Szafran Orzo, oraz Grillowane mięso i warzywa nad szafranem Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szafran zmiękczyć w 1 łyżce gorącej wody i odstawić.
Cebulę ugotować w oleju w 3-kwartowym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 6 minut.
Dodaj orzo i tosty, często mieszając, aż pachnące, 2 do 4 minut.
Wymieszać mieszaninę szafranu, pozostałe 2 szklanki wody, i 1 łyżeczka soli i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż orzo jest po prostu miękkie i ciecz jest wchłaniany, o 12 protokół.
Posypać cebulkę kopru włoskiego nad orzo i odstawić, przykryte, off ciepła 5 minut. Cebulkę kopru włożyć do orzo, następnie podawać posypane liśćmi kopru włoskiego.