Tosty lody kokosowo-limonkowe
Tosty lody kokosowe i limonkowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 130 g tłuszczu, oraz w sumie 1748 kalorii. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Wiele osób robiło ten przepis, a 351 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kokosa, skórkę z limonki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, Babeczki Z Kremem Kokosowym Z Polewą Kokosową, oraz Babeczki z limonką kokosową z lukrem z serka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką piekarnika umieszczoną pośrodku.
Rozłóż Kokosowe cienko i bardzo równomiernie na pół arkusza patelni i tosty tylko, aż krawędzie Kokosowe zaczną brązowieć i włączyć aromatyczne, 2 do 4 protokół. Nie przesadzaj kokosa lub lody będą smakować spalone.
Przenieść kokosa do średniego rondla i przykryć śmietaną i mlekiem. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać, aby połączyć i usunąć z ognia. Przykryć i pozostawić strome na 1 godzinę.
W dużym rondlu ubijamy żółtka i cukier, aż uzyskamy jaśniejszy kolor i lekko zgęstnieje.
Przecedzić nabiał przez sitko o drobnej siatce do dużej miarki lub miski z wylewką. Mocno przycisnąć na strzępach kokosa, aby odcedzić jak najwięcej płynu. Bardzo powoli wlać nabiał do rondla z jajkami, stale ubijając, aż do całkowitego połączenia. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż Na spodzie łyżki powstanie krem, a przesunięty palec pozostawi czystą linię.
Przecedzić krem do szczelnego pojemnika i wymieszać skórkę z limonki i sól do smaku. Schłodzić przez noc lub co najmniej 6 godzin, następnie przecedzić schłodzony krem do maszyny do lodów (aby usunąć skórkę z limonki) i ubić zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić przez co najmniej 4 godziny w zamrażarce przed podaniem.
Dekoruj skórką z limonki i w razie potrzeby prażonymi płatkami kokosowymi.