Tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley

Tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley
Przepis tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley jest gotowy w około 3 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, syrop kukurydziany, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty Kokosowe Panna Cotta z hibiskusem i granatem, Kokos Biała czekolada Panna Cotta z krwawą pomarańczą, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku panny Cotta: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozłóż kokosa w równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i tosty, mieszając od czasu do czasu, aż większość strzępów są ciemnobrązowe, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Przełożyć do małej miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozłóż migdały w równej warstwie na blasze do pieczenia i tosty, aż pachnące i zaczynają kolor, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Wyjąć z piekarnika i wyłączyć ogień.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Umieść osiem 4-uncjowych ramekinów lub małych szklanek do serwowania w lodówce. (Chłodzenie kubków pomaga panna cotta ustawić szybciej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
W średnim rondlu połącz mleko kokosowe, śmietanę, cukier, sól i 1 szklankę prażonego kokosa (resztę zachowaj do dekoracji). Podziel kawałek fasoli wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona tylnym nożem bezpośrednio na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj strąk i delikatnie doprowadzić do lekkiego dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu (nie gotować).
9
Gdy krem się rozgrzewa, wlej zimną wodę do małej miski i posyp żelatynę równomiernie na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Odstawić (nie mieszać), aż żelatyna wchłonie wodę, co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Gdy krem zacznie się gotować, wyjmij go z ognia i przecedz przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki lub miski z wylewką. Użyj szpatułki, aby delikatnie przycisnąć kokos do sita, aby wypchnąć cały płyn. Odrzuć substancje stałe i STRĄCZEK fasoli waniliowej (lub spłucz, osusz i zachowaj STRĄCZEK do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodaj zmiękczoną żelatynę i ubijaj do momentu włączenia. (Nie powinieneś widzieć żadnych kawałków stałej żelatyny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Podzielić mieszaninę równo między schłodzone kubki (nie przykryć folią) i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny. (Powinien mieć konsystencję miękkiego budyniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
14
Podawać z 1 i 1/2 do 2 łyżek sosu czekoladowego, odrobiną whoop i posypać tosty, posiekane migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
15
Do sosu czekoladowego: w małym rondlu, połączyć ciemnobrązowy cukier, sól, i kakao w proszku. Wymieszać wystarczająco dużo śmietany, trochę na raz, aby zrobić pastę, a następnie wymieszać resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Wielka Brytania Używa Porzeczek)(Wielka Brytania Używa Porzeczek)
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
16
Dodać syrop kukurydziany i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, upewniając się, aby stale ubijać. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i nadal gotować, ubijając stale, przez kolejne 3 do 4 minut, aby pomóc gotować się gorzki smak z kakao i zagęścić sos. Sos będzie bardzo błyszczący i nabierze bardzo ciemnego odcienia (prawie czarny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
17
Aby sprawdzić, czy sos jest wystarczająco gęsty, umieść niewielką szczyptę sosu na czystym talerzu i odstaw na 1 minutę. Jeśli sos się rozprzestrzeni, gotuj na wolnym ogniu. Powinieneś być w stanie przechylić talerz bez rozlewania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
18
Po zakończeniu wyjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
19
Podawać natychmiast na lodach lub lekko ostudzić przed użyciem. Sos będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Aby podgrzać: kuchenka mikrofalowa o mocy 50 procent przez około 30 sekund lub ogrzać w rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
20
Na świeże Whoop: w misce miksera stoisko wyposażone w mocowanie trzepaczką, połączyć śmietanę, cukier, i wanilii i ubić na średniej prędkości, aż średnio miękkie szczyty tworzą. (Alternatywnie możesz ubijać śmietanę ręcznym mikserem lub ręcznie trzepaczką, choć potrwa to dłużej.) Jeśli chcesz, aby szczyty były bardziej miękkie, bicz mniej. Jeśli chcesz je bardziej wytrzymałe, ubijaj dłużej, ale nie owijaj, bo krem zsiadnie i ostatecznie zamieni się w masło!
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn