Tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley

Tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley
Przepis tosty-kokosowa Panna Cotta z sosem czekoladowym Aunti Shirley jest gotowy w około 3 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, syrop kukurydziany, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty Kokosowe Panna Cotta z hibiskusem i granatem, Kokos Biała czekolada Panna Cotta z krwawą pomarańczą, oraz Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku panny Cotta: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż kokosa w równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i tosty, mieszając od czasu do czasu, aż większość strzępów są ciemnobrązowe, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Przełożyć do małej miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozłóż migdały w równej warstwie na blasze do pieczenia i tosty, aż pachnące i zaczynają kolor, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Wyjąć z piekarnika i wyłączyć ogień.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Umieść osiem 4-uncjowych ramekinów lub małych szklanek do serwowania w lodówce. (Chłodzenie kubków pomaga panna cotta ustawić szybciej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
W średnim rondlu połącz mleko kokosowe, śmietanę, cukier, sól i 1 szklankę prażonego kokosa (resztę zachowaj do dekoracji). Podziel kawałek fasoli wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona tylnym nożem bezpośrednio na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj strąk i delikatnie doprowadzić do lekkiego dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu (nie gotować).
9
Gdy krem się rozgrzewa, wlej zimną wodę do małej miski i posyp żelatynę równomiernie na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Odstawić (nie mieszać), aż żelatyna wchłonie wodę, co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Gdy krem zacznie się gotować, wyjmij go z ognia i przecedz przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki lub miski z wylewką. Użyj szpatułki, aby delikatnie przycisnąć kokos do sita, aby wypchnąć cały płyn. Odrzuć substancje stałe i STRĄCZEK fasoli waniliowej (lub spłucz, osusz i zachowaj STRĄCZEK do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj zmiękczoną żelatynę i ubijaj do momentu włączenia. (Nie powinieneś widzieć żadnych kawałków stałej żelatyny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
13
Podzielić mieszaninę równo między schłodzone kubki (nie przykryć folią) i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny. (Powinien mieć konsystencję miękkiego budyniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
14
Podawać z 1 i 1/2 do 2 łyżek sosu czekoladowego, odrobiną whoop i posypać tosty, posiekane migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
15
Do sosu czekoladowego: w małym rondlu, połączyć ciemnobrązowy cukier, sól, i kakao w proszku. Wymieszać wystarczająco dużo śmietany, trochę na raz, aby zrobić pastę, a następnie wymieszać resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Wielka Brytania Używa Porzeczek)(Wielka Brytania Używa Porzeczek)
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
16
Dodać syrop kukurydziany i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, upewniając się, aby stale ubijać. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i nadal gotować, ubijając stale, przez kolejne 3 do 4 minut, aby pomóc gotować się gorzki smak z kakao i zagęścić sos. Sos będzie bardzo błyszczący i nabierze bardzo ciemnego odcienia (prawie czarny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
17
Aby sprawdzić, czy sos jest wystarczająco gęsty, umieść niewielką szczyptę sosu na czystym talerzu i odstaw na 1 minutę. Jeśli sos się rozprzestrzeni, gotuj na wolnym ogniu. Powinieneś być w stanie przechylić talerz bez rozlewania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
18
Po zakończeniu wyjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
19
Podawać natychmiast na lodach lub lekko ostudzić przed użyciem. Sos będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Aby podgrzać: kuchenka mikrofalowa o mocy 50 procent przez około 30 sekund lub ogrzać w rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
20
Na świeże Whoop: w misce miksera stoisko wyposażone w mocowanie trzepaczką, połączyć śmietanę, cukier, i wanilii i ubić na średniej prędkości, aż średnio miękkie szczyty tworzą. (Alternatywnie możesz ubijać śmietanę ręcznym mikserem lub ręcznie trzepaczką, choć potrwa to dłużej.) Jeśli chcesz, aby szczyty były bardziej miękkie, bicz mniej. Jeśli chcesz je bardziej wytrzymałe, ubijaj dłużej, ale nie owijaj, bo krem zsiadnie i ostatecznie zamieni się w masło!
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn