Tosty Kokos Horchata
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 380 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 113 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, cukier, płatki kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tosty Kokosowe chleb bananowy z wanilią tosty Kokosowe, Kokos Horchata, oraz Horchata de Coco (meksykański napój kokosowo-ryżowy).
Instrukcje
Dla Horchata: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść ryż w blenderze i zmiksuj na dużej prędkości, aż będzie przypominał grubą mączkę kukurydzianą, 15 do 20 sekund.
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Rozłóż płatki kokosowe w naczyniu do pieczenia i przełóż do piekarnika.
Piec, aż lekko tosty i złoty kolor na brzegach, 1 do 3 protokół.
Miejsce tosty płatki kokosowe w misce z sproszkowanego ryżu i przykryć 3 szklanki wody. Przechowywać w lodówce przez noc.
Następnego dnia przenieść mieszaninę do blendera i zmiksować na dużej prędkości, aż widoczne będą tylko bardzo drobne kawałki ryżu, około 2 minut. Przelej do dużej miski przez drobny sitko siatkowe wyłożone podwójną warstwą gazy.
Dodać 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż cukier się rozpuści. Dostosuj smak z dodatkową wodą lub mlekiem, zgodnie z potrzebami. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć: napełnij szklankę lodem.
W razie potrzeby udekoruj mielonym cynamonem i całą laską cynamonu. Niezasłużony horchata może być przechowywany w lodówce do 3 dni.