Toskańska Fasola w letnich pomidorach Ragù
Toskańska Fasola w letnim pomidorze ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, akompaniament: chrupiący chleb, niesamowite fasola Północna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryż Letni I Fasola Fava, Crockpot Tuscan Sausage and White Bean Ragu with Buttered Gnocchi, oraz Letnia zupa pomidorowa z Pastanem i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć w wodzie, aby pokryła się o 2 cale przez noc (8 godzin) lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej), a następnie odcedzić.
Fasola przykryć wodą o 2 cale w garnku 5-do 6-quart. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i energicznie gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu i piany skimming, aż fasola są bardzo miękkie, 40 do 50 minut. Rezerwa 2 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć fasolę.
Połowę 1 szklanki pomidorów wzdłuż i odstawić. Pulsuj pozostałe pomidory w robocie kuchennym, aż będą prawie gładkie.
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Gotować cebulę, seler, i czosnek w oleju i 1 łyżka masła z 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu w 12-calowej patelni ciężkiej, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać przecier pomidorowy, tymianek, cukier, 3/4 łyżeczki soli i 2 szklanki wody do gotowania fasoli i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn lekko zgęstnieje, około 10 minut.
W pozostałej łyżce masła ubijamy, następnie mieszamy fasolę.
Przenieść do 3-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Posypać równomiernie serem, a następnie rozsypać połówki pomidorów na wierzchu.
Piec, przykryty szczelnie folią, aż ciecz się zmniejszy i fasola będzie pikantna, ale nie zupy, 25 do 30 minut.
Odstawić, przykryte, 10 minut przed podaniem (fasola będzie nadal wchłaniać płyn).
Avignonesi Rosso di Toscana '05
* Aby szybko moczyć fasolę, przykryć wodą o 2 cale w ciężkim garnku o pojemności 5 do 6 litrów i doprowadzić do wrzenia, a następnie zagotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i przykryć, a następnie moczyć 1 godzinę.
Spuścić, wyrzucając wodę.* Fasola może być gotowana 1 dzień wcześniej. Schłodzić w płynie, a następnie schłodzić.* Ragù pomidorowe mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone.* Danie może być złożone (ale nie pieczone) 8 godzin wcześniej i schłodzone.
Kalorie 286, tłuszcz całkowity 8G, tłuszcze nasycone 3g, Cholesterol 12mg, sód 389mg, węglowodany 39g, Fiber10g, białko 16g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "