Torty Rabarbarowe Streusel
Torty rabarbarowe Streusel wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 239 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 16 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz mąkę, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torty Rabarbarowe Streusel, Ciasto rabarbarowe streusel, oraz Chleb Rabarbarowy Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Obficie masło muffin kubki i góry patelni.
W misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon i sól. Zmiksować w maśle opuszkami palców, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce. Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż do wymieszania, o 2 protokół.
Dodać jajka i wanilię i ubić do puszystego, o 1 minutę. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i mleka na przemian w 2 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Podziel ciasto między filiżanki muffin (każda filiżanka będzie około połowy pełna). Rabarbar wymieszać z cukrem cukierniczym i posypać cieście rabarbarem, następnie na wierzchu równomiernie pokruszyć streusel.
Piec w środku piekarnika, aż blaty będą złote i tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 22 do 25 minut. Schłodzić ciasta na patelni na stojaku 3 minuty, a następnie poluzować krawędzie ciast małym ostrym nożem lub małą metalową szpatułką.
Wyjmij ciasto z patelni i połóż na stojaku, aby lekko ostygło.
* Ciasta przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 3 dni.