Tortilla Espanola (Hiszpańska Tortilla)
Tortillan Espanola (hiszpańska Tortilla) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 11,25 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja zawiera 1621 kalorii, 83g białka, oraz 63g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Mieszanka soli i pieprzu, jajka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Spróbuj Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), Omlet Hiszpański (TORTILLAn ESPANOLA), oraz Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet") dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę plasterków ziemniaka, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, 15 do 20 protokół. Po zakończeniu Usuń ziemniaki do dużej miski, pozostawiając olej na patelni. Gotować pozostałe ziemniaki w oleju do miękkości, a następnie dodać do miski, pozostawiając olej na patelni. Delikatnie wrzucić ziemniaki z solą i pieprzem do smaku.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w krążki cebuli, i delikatnie gotować, aż miękki i złoty kolor, o 15 protokół. Łyżka cebuli na talerzu, i pozostawić do ostygnięcia, podczas gdy ziemniaki zakończyć gotowanie.
Jajka ubić w dużej misce, aż będą gładkie. Wymieszaj schłodzoną cebulę, pieczoną paprykę i szynkę serrano. Delikatnie złożyć ugotowane ziemniaki.
Podgrzać patelnię z zarezerwowanym olejem na małym ogniu.
Wlać mieszaninę jajek i delikatnie gotować, aż boki zaczną się ustawiać, a dno zmieni się na złociste, 8 do 10 minut. W razie potrzeby poluzuj tortillę łopatką, a następnie ostrożnie przesuń na duży talerz. Obróć patelnię do góry nogami i umieść na niegotowanej stronie tortilli. Obróć patelnię w prawo-side-up, i usunąć płytkę. Powrót patelni do pieca i kontynuować gotowanie, aż tortilla ustawia się w centrum, o 4 protokół.
Przesuń tortillę na talerz i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Pokroić w sześć klinów i posypać natką pietruszki do podania.