Tort strażacki
Ciasto strażackie zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz masło, barwniki spożywcze, ekstrakt z migdałów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Tort Strażacki, Klopsiki Strażackie, oraz Start-Your-Engine Salad.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 180C / 160C wentylator / Gaz
Smar i linia bazowa 20cm kwadratowa blacha do ciasta z pergaminem do pieczenia.
Do miski włóż masło i cukier i ubijaj, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka, ekstrakt migdałowy, mąkę, zmielone migdały i mleko i bardzo dobrze ubić do jasnego i bladego koloru.
Rozprowadzić do przygotowanej blachy i piec w piekarniku 3540 min.
Usunąć i pozostawić do całkowitego zimna przed cięciem i oblodzeniem.
Aby zrobić lukier z masłem, włóż masło do miski i dobrze ubijaj. Stopniowo ubijaj cukier puder, aż będzie gładki i kremowy.
Tort pokroić na pół, aby zrobić dwa prostokąty każdy 10x20cm. Weź jedną połowę i pokrój na dwie części o wymiarach 10x14cm i 10x6cm. Używając odrobiny lukru maślanego, przymocuj kawałek 10x6cm do jednego końca kawałka 10x20cm. To jest kabina silnika. Weź kawałek 10x14cm i pokrój na pół poziomo.
Rozłóż trochę lukru masła na głównej części wozu strażackiego (za kabiną) i przyklej jeden z elementów 10x14cm. Pozostały kawałek ciasta nie jest wymagane.
Za pomocą ostrego noża przeciąć przód kabiny pod kątem, w którym zostaną umieszczone okna.
Całe ciasto posmarować lukrem maślanym.
Rozwałkuj czerwoną kremówkę i użyj, aby przykryć wóz strażacki. Przyciąć wokół podstawy.
Całość z wyjątkiem 50g szarej polewy rozwałkować na nieregularny pas i położyć na 30-centymetrowej desce do ciasta. Ostrożnie podnieść wóz strażacki na pokładzie.
Rozwiń około połowy lukrecji z każdego z czterech kółek. Przymocuj paski, używając odrobiny czerwonego lukru, aby zrobić podwójną granicę wokół podstawy ciasta. Ponownie za pomocą oblodzenia przymocuj cztery koła. Użyj resztek lukrecji, aby zrobić paski, aby zaznaczyć środek drogi.
Rozwiń reserved grey icing i wytnij 6 okiennic i dwa lusterka. Przymocuj do ciasta za pomocą czerwonego lukru. Użyj białego lukru, aby zrobić dwa przednie i dwa boczne szyby do kabiny. Dołącz z Czerwonym Królewskim lukrem i rurą wokół każdego okna i rur drzwi kabiny.
Przyklej do mieszanek dolly, aby reprezentować reflektory, światła dachowe i wsporniki drabiny. Zrób drabinę z pokrytych czekoladą biszkoptów lub miętowych patyczków, siekając i przyklejając lukrem. Przymocuj do górnej części silnika za pomocą oblodzenia.
Trzymać razem dwa pierścienie partii i dołączyć do boku wóz strażacki.
Zwiń żółty lukier kremówki w długą kiełbasę i owinąć herbatniki, aby reprezentować wąż, wysuń na deskę, a następnie zrób małe kółko żółtego lukru i przyklej na koniec dyszy. Pozostałe Królewskie oblodzenia mają bladoniebieski kolor. Cienkie, w razie potrzeby z niewielką ilością wody i mżawka na desce do ciasta, aby reprezentować wodę płynącą z węża.
Za pomocą odrobiny niebieskiego zabarwienia rozcieńczonego wodą pomaluj okna cienkim pędzlem. Używając czarnego koloru, pomaluj wycieraczki przedniej szyby.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "