Tort Migdałowo-Cytrynowy
Migdałowo-cytrynowy tort może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka białek, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Tort Migdałowo-Cytrynowy, Tort migdałowo-cytrynowy ze świeżymi truskawkami, oraz Migdałowe lody Mascarpone z brązowym masłem migdałowy Crunch.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, płaszcz 9-calowy springform ciasto patelni z gotowania sprayu; kurz z 1 łyżka Maca ciasto posiłek.
Lekko łyżka 1 cup Maca ciasto posiłek do suchej miarki; poziom z nożem.
Połączyć 1 szklanka Maca ciasto posiłek, migdały, 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, i sól w dużej misce; wymieszać widelcem do wymieszania. Wymieszać 3 żółtka.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny Macy; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaja.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub do złotego koloru. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut. Przebij wierzch torte drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.
Aby przygotować glazurę, połącz 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, sok, 1/2 szklanki cukru i 1 żółtko jajka w małym rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Wlać glazury na ciasto na patelni; odstawić 10 protokół.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny i truskawkami.