Tort Herbaciany Z Pięcioma Przyprawami
Pięcio-Spice Tea Cake to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego imbiru, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, Tajska Mrożona Herbata, oraz Long Island Iced Tea dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Masło 6-filiżanki bochenek patelni i wyłożyć go z papieru woskowanego lub pergaminu.
Przesiać razem Proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, mąkę, mieszankę pięciu przypraw i imbir. W średniej misce wymieszaj herbatę i mus jabłkowy. W mikserze wyposażonym w nasadkę ubijamy jajka i cukier, aż będą bardzo lekkie i puszyste. Gdy mikser pracuje ze średnią prędkością, skropić olej i wymieszać.
Dodać 1/3 suchych składników i 1/3 mieszanki herbaciano-jabłkowej i wymieszać. Powtórz jeszcze dwa razy, zużywając wszystkie składniki. Ciasto będzie nieco cienkie.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec do twardego w dotyku i podzielić na górze, a wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 70 do 90 minut. Ustaw patelnię na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia 30 minut, a następnie przekręć ciasto na stojak, Odklej papier i pozostaw do ostygnięcia.