Tort czekoladowy solony karmelowy Hannah Obee
Solony karmelowy tort czekoladowy Hannah Obee zajmuje ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 783 kalorie, 6G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 601 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, proszku do pieczenia, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Z Solonym Karmelem, Solone-Karmelowe Ciasto Czekoladowe Sześciowarstwowe, oraz Tort Czekoladowy Solony Karmel Maślany.
Instrukcje
Do dużego rondla wlać 100 ml wody.
Dodać cukier i złoty syrop, delikatnie gotować do rozpuszczenia, następnie podgrzać trochę i gotować, aż karmel będzie ciemno złoty kolor brązowy. Od czasu do czasu obracać patelnię, aby zapobiec przywieraniu, ale nie mieszać. Wyłączyć ogień i ostrożnie ubić masło, podwójną śmietanę i crme frache będzie bańka się dość wysoko.
Ubijać na gładką masę, następnie pozostawić do ostygnięcia, aż lekko się uspokoi. Możesz zrobić to do 3 dni wcześniej i schłodzić w lodówce, tylko delikatnie podgrzać, aż będzie wystarczająco miękki, aby rozłożyć przed złożeniem ciasta.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmaruj tortownicę o średnicy 23 cm i wyłóż podstawę pergaminem do pieczenia. Roztopić czekoladę, masło i mleko na dużej patelni na małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia, a następnie ubić w cukrze i wanilii. Lekko schłodzić. Ubić żółtka i kruche ciasto, następnie wymieszać z mieszaniną czekolady, a następnie mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić w czystej misce do uzyskania sztywnych szczytów. 1/3 białek wymieszać z masą, a resztę delikatnie złożyć.
Wlać do przygotowanej puszki i piec przez 40-50 minut, aż będzie jędrny w dotyku. Pozostaw do ostygnięcia na 20 minut, a następnie wyjmij z puszki i zakończ chłodzenie na stojaku z drutu.
Na ganache, podgrzewać czekoladę i śmietanę razem na małym ogniu, aż czekolada się stopi.
Wlać do miski do ostygnięcia.
Aby złożyć, pokrój schłodzone ciasto na pół poziomo. Kanapka wraz z niektórych karmelu może nie trzeba to wszystko, ale być hojny, aby zrównoważyć gorzko-gorzki ganache polewa.
Rozprowadź ganache na wierzchu ciasta i posyp kryształkami soli morskiej i truflami czekoladowymi, jeśli chcesz.