Tort czekoladowy solony karmelowy Hannah Obee

Tort czekoladowy solony karmelowy Hannah Obee
Solony karmelowy tort czekoladowy Hannah Obee zajmuje ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 783 kalorie, 6G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 601 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, proszku do pieczenia, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Z Solonym Karmelem, Solone-Karmelowe Ciasto Czekoladowe Sześciowarstwowe, oraz Tort Czekoladowy Solony Karmel Maślany.

Instrukcje

1
Najpierw zrób karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2
Do dużego rondla wlać 100 ml wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać cukier i złoty syrop, delikatnie gotować do rozpuszczenia, następnie podgrzać trochę i gotować, aż karmel będzie ciemno złoty kolor brązowy. Od czasu do czasu obracać patelnię, aby zapobiec przywieraniu, ale nie mieszać. Wyłączyć ogień i ostrożnie ubić masło, podwójną śmietanę i crme frache będzie bańka się dość wysoko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
Złoty SyropZłoty Syrop
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj sól morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
5
Ubijać na gładką masę, następnie pozostawić do ostygnięcia, aż lekko się uspokoi. Możesz zrobić to do 3 dni wcześniej i schłodzić w lodówce, tylko delikatnie podgrzać, aż będzie wystarczająco miękki, aby rozłożyć przed złożeniem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Teraz zrób ciasto.
7
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
8
Nasmaruj tortownicę o średnicy 23 cm i wyłóż podstawę pergaminem do pieczenia. Roztopić czekoladę, masło i mleko na dużej patelni na małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
9
Zdjąć z ognia, a następnie ubić w cukrze i wanilii. Lekko schłodzić. Ubić żółtka i kruche ciasto, następnie wymieszać z mieszaniną czekolady, a następnie mąkę i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Białka ubić w czystej misce do uzyskania sztywnych szczytów. 1/3 białek wymieszać z masą, a resztę delikatnie złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Wlać do przygotowanej puszki i piec przez 40-50 minut, aż będzie jędrny w dotyku. Pozostaw do ostygnięcia na 20 minut, a następnie wyjmij z puszki i zakończ chłodzenie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
12
Na ganache, podgrzewać czekoladę i śmietanę razem na małym ogniu, aż czekolada się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
13
Wlać do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Aby złożyć, pokrój schłodzone ciasto na pół poziomo. Kanapka wraz z niektórych karmelu może nie trzeba to wszystko, ale być hojny, aby zrównoważyć gorzko-gorzki ganache polewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
15
Rozprowadź ganache na wierzchu ciasta i posyp kryształkami soli morskiej i truflami czekoladowymi, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn